r
Nosalty Logó

Csokis-barackos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-barackos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1732 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 6929 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 422 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2230.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    676 mg
  • Nátrium
    1041 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.8 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    416 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1066 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 1732 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    326.8 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    876 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8920.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    1181 mg
  • Foszfor
    2704 mg
  • Nátrium
    4162 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    955.1 g
  • Cukor
    646 mg
  • Élelmi rost
    81 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2017 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1665 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    4264 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1245 micro
Összesen 6929 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 422 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A kockákra vágott sárgabarackot meghintjük egy kis liszttel, és átforgatjuk, hogy szétváljanak egymástól a darabkák.
  3. Összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával, sóval és a cukrokkal, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat. (A legkönnyebb kézzel összedolgozni.)
  4. Egyenként a masszához adjuk a tojásokat, és jól eldolgozzuk.
  5. Végül a tésztába keverjük, gyúrjuk az aszalt barackot és a csokoládét.
  6. Kis adagokból gombócokat gyúrunk, és sütőpapírral bélelt sütőlapon megsütjük őket. Pár percig pihenni kell hagyni a sütőlapon, különben összetörnek a sütik.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4478
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 13.

Ajánló

Egy csésze tejjel tápláló reggeli vagy tízórai. Sárgabarack helyett bármilyen más aszalt gyümölccsel vagy diófélével, esetleg ezek keverékével is elkészíthető. Arra azonban ügyeljünk, hogy a receptben megadottnál nagyobb mennyiséget a töltelékekből már nem képes a tészta befogadni.

Receptkategóriák

Az amerikai chocolate cookie egy változata azoknak, akik szintén utálnak méricskélni, és akik épp nem fogyókúráznak:). Ennél a receptnél nem szabad arra törekedni, hogy a cukor és a só feloldódjon, így lesz igazán finom. Nálam az egyik tábla csoki helyett rózsa ízesítésű karobos "csoki" is bele szokott kerülni (rózsaízű igazi csokit még nem találtam), ami nagyon kellemes, pikáns ízt ad ennek a sütinek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek