r
Nosalty Logó

Csokis-almás süti

NS
Csokis-almás süti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1356
Kalória
15.5g
Fehérje
184.8g
Szénhidrát
63.8g
Zsír
209.4g
Víz
182g
Koleszterin
7g
Élelmi rost
118.7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1356 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 5424 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    886.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    184.8 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    209.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    594 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 1356 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    255.3 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3547.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1580 mg
  • Nátrium
    799 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    739.2 g
  • Cukor
    475 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    837.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1697 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1215 micro
Összesen 5424 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 272 kcal

Elkészítés

  1. Kimérünk egy tálba 30 dkg cukrot (a maradék 6 dkg majd az almához kell). Hozzáadunk 4 egész tojást, 1 csomag vaníliás cukrot, 1 késhegynyi szódabikarbónát, fél csomag sütőport és 20 dkg margarint. (A maradék 5 dkg a csokoládémáznál kell.) Robotgéppel jól összedolgozzuk a tálban lévő alapanyagokat. Ezután hozzáadjuk a 30 dkg lisztet, és ezzel is eldogozzuk a kapott masszát. Mivel elég sűrű tésztát kapunk, kevés vizet adhatunk hozzá, míg nem lesz könnyen keverhető állapotú. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A tepsit sütőpapírral béleljük ki, beleöntjük a tésztát, elegyengetjük, majd 30 perce betesszük a sütőbe. A tésztát én közepes hőfokon sütöm (nálam ez 4.). Ez kb 180-200 fok lehet.
  3. Míg sül a tészta, elkészítjük az almát. 3-4 közepes almát lereszelünk, 3 kanál cukorral (a maradék 6 dkg) 2 kávéskanál fahéjjal feltesszük dinsztelődni. Ha kész, félretesszük.
  4. Amikor megsült a tészta, kiborítjuk egy tálcára, és eltávolítjuk a sütőpapírt. Mivel vajas a tészta, könnyen le fog jönni.
  5. Amíg hűl a tészta, felteszünk egy kisebb lábasban vizet (kb. a felét lepje el), majd ráteszünk egy tésztaszűrőt és egy kb. ráillő tálkát. Beletesszük az 5 dkg margarint, állandó kevergetéssel eloszlatjuk, majd jöhet bele az összetört csoki. Homogén állagra keverjük. (Ha sűrűnek találjuk, öntsünk bele egy gondolatnyi olajat.)
  6. A kihűlt tésztát megkenjük a dinsztelt almával, és végül rácsorgatjuk előbb a süti közepére a csokit, majd óvatosan szétoszlatjuk. Mehet a hűtőbe. Amint a csoki megszilárdult, már fogyasztható is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20

Ez a sütemény muffinnak indult, de mivel csak néhány db muffin papír volt itthon, úgy gondoltam, miért ne süssem ki a tésztát egyben, egy tepsiben. Találtam még a hűtőben egy tábla csokit, és volt néhány almánk is. Így alkottam meg ezt a sütit.:)

Nosalty stories

További receptek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...