adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Az almás lavashoz
377
Kalória
1.2g
Fehérje
99.1g
Szénhidrát
0.8g
Zsír
385g
Víz
-
Koleszterin
10.8g
Élelmi rost
83.7g
Cukor
- 0% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
Az almás lavashoz
Összesen
377
kcal
- 0% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
Az almás lavashoz
Összesen
377
kcal
- 0% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 105.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 99.1 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 11 mg
Víz
-
Összesen 385 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
377
kcal
- 0% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 105.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 99.1 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 11 mg
Víz
-
Összesen 385 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
377
kcal
- 0% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 7 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 55.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
55
kcal
Elkészítés
Az almás lavashoz
- Az almákat meghámozzuk és nyolcadokká, majd kis darabokra vágjuk.
- Az alma darabokat egy méretes serpenyőbe tesszük, rászórjuk a cukrot és a fahéjat. Közepes tűzön kevergetve puhára pároljuk.
- A lavash lapokat óvatosan kiterítjük egy deszkára. Négy négyzetre vágjuk. A négyzetekre még melegen csík alakban ráhalmozzuk a párolt almát. Feltekerjük.
- Egy felforrósított teflon serpenyőben a rudak mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk.
- Kínáló tányérra rakjuk. A rudak tetejét megszórjuk porcukorral és úgy tesszük asztalra.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Főzés ideje: 15 p
- Sütés ideje: 5 p
A lavash a pitához hasonló kelesztett lapos kenyérféle, a legelterjedtebb Örményországban, Törökországban, Iránban és Azerbajdzsánban, próbáljátok ki édesen, almával is!