r
Nosalty Logó

Csokikrémes diókocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Csokikrémes diókocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 687 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 6865 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 451 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 687 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    103 g

Zsír

  • Összesen
    499.9 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    214 g
  • Koleszterin
    1316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4188.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    827 mg
  • Foszfor
    2000 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.1 g
  • Cukor
    467 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2511 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    1137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2365 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    1713 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1399 micro
Összesen 6865 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 451 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd tovább verjük a cukorral, végül beledolgozzuk a diót. Egy kb. 32×24 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük (TŰPRÓBA). Hagyjuk kihűlni, és csak utána vesszük le a papírt róla.
  2. A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük.
  3. A tejben felolvasztjuk a csokoládét, még a tűzön belekeverjük folyamatosan a pudingot, a kakaót, és hozzákeverjük a cukros sárgákat is. Teljesen sűrűre főzzük. Vigyázzunk, hogy a csoki oda ne kapjon (kb. 5 perc).
  4. Ha kihűlt, fokozatosan belehabosítjuk a margarint. A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük.
  5. A tetejét bevonjuk az olvasztott csokoládéval. Dermedés után éles, forró késsel kockákra vágva szervírozzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32×24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8273
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tetejét különlegesre készítettem. Ezt úgy értem el, hogy ugyanazt a tepsit használtam, melyet kibéleltem fóliával, erre tettem egy törékeny dolgok csomagolásához használt műanyagot, a hólyagocskákkal felfelé. A csokoládét a szokásos módon felolvasztottam, és ráöntöttem erre a műanyagra. Hagytam teljesen megdermedni, majd óvatosan az ujjaim segítségével lehúztam róla. Mikor kész volt, csak ráhelyeztem a krém tetejére.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek