r
Nosalty Logó

Csoki Balaton

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Beus
Csoki Balaton
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1531 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6123 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 319 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    80 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.6 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 1531 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.8 g

Zsír

  • Összesen
    320 g
  • Telített zsírsav
    196 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4223.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    1619 mg
  • Nátrium
    1421 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    682.4 g
  • Cukor
    537 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1034 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    1161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1022 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2039 micro
Összesen 6123 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 319 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgáját kikeverjük 4 evőkanál cukorral. Hozzáadjuk a vizet és a kakaóport. Majd a lisztet, a sütőport és a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A tejszínt összeforraljuk az apróra vágott csokival, vajjal és cukorral. Átöntjük egy tálba, és ha kihűlt, habbá verjük.
  4. A piskótalapot kissé átlósan kettévágjuk (nem lapokra mint a tortát!) úgy, hogy a sablonként megrajzolt Balaton mindkét darabra ráférjen.
  5. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, majd rátesszük a másik lapot.
  6. Hűtőben dermesztjük egy-két órát, hogy könnyebben ki lehessen vágni.
  7. Rátesszük a sablont, és körbevágjuk. (A leeső részeket még készítés közben elfalatozzuk.)
  8. Egy kevés marcipánt barnára színezünk, és a fogpiszkáló segítségével elkészítjük a bambuszokat.
  9. A többi marcipánt megfestjük a zöld ételfestékkel, és a torta magasságánál 1-1,5 cm-rel magasabb téglalapokat készítünk.
  10. A cukormázat kékre színezzük, megkenjük vele a tetejét, hullámzást imitálva.
  11. Az oldalára is kenjünk egy vékony réteget, hogy majd ráragadjon a marcipán.
  12. A zöld téglalapokkal borítsuk be a szélét, majd a túllógó részeket ollóval vagy késsel cakkozzuk ki.
  13. Tegyük rá a bambuszokat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12179
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A virágos-gesztenyés torta után már nincs megállás. A szomszéd kisfiú szülinapjára készült, mivel 5 éve csak szakadó esőben nyaralnak a Balatonnál. Gondoltam, végre legyen egy kis szerencséjük is a Balcsival. Az alapötlet szintén a Desszertmestenek köszönhető.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek