Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült puliszka

Csőben sült puliszka
Csőben sült puliszka
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Története nincs. Ha csak az nem, hogy egyszer régen Erdélyben köretként ettem, és azóta mindig készültem rá, hogy én is kipróbálom. Mint egytálétel is megállja a helyét. Nekünk nagyon ízlett. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Olcsó, gyors egytálétel hústalan napokra, de köretnek is finom. Mellé friss zöldsaláta keveréket ajánlok. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  2. Felforralunk 8 dl vizet a leveskockával, borssal, zöldfűszerekkel.
  3. Beleszórjuk a kukoricadarát, és kb. 2 percet főzzük. Ezután beledobunk egy darabka vajat (vagy margarint), jól fölkeverjük, és az egészet egy kivajazott edénybe simítjuk.
  4. Reszelt sajttal meghintjük, paradicsom karikákkal díszítjük, és 15 perc alatt készre sütjük.
  5. Amíg sül, egy nagyobb hagymát vékonyra felszeletelve lepirítunk, és ezzel is megszórjuk tálalás előtt.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 17x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 7 419
elküldve: 2
receptkönyvben: 67
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
91 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

puliszka csőben sütve, hagymás puliszka, sült hagymás puliszka

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

302
kukoricadara 175 g
víz 8 dl
leveskocka 2 db
petrezselyem 1 csokor
zöldfűszer 1 teáskanál
paradicsom 3 közepes db
sajt 10 dkg
vaj 1 tk
négyszínű bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes db