r
Nosalty Logó

Csirkés mexikói rúd

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Csirkés mexikói rúd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1757 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    1884 micro
  • β-karotin
    5280 micro
  • β-crypt
    171 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1920 micro
Összesen 439 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    166.5 g

Zsír

  • Összesen
    82.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3787.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    2050 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1381 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2609 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    424 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    462 micro
  • Kolin:
    1367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    510 micro
  • α-karotin
    7535 micro
  • β-karotin
    21119 micro
  • β-crypt
    682 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    7678 micro
Összesen 1757 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    401 micro
  • β-karotin
    1123 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldborsót és a karikára vágott sárgarépát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. Olajon megdinszteljük a megpucolt és felkockázott hagymákat, megpirítjuk rajta a felkockázott csirkemellet.
  3. Kivajazott, 1 ek zsemlemorzsával meghintett sütőformába öntjük a csirkével összekevert zöldségeket, és a felkockázott paprikákat.
  4. Végül ráöntjük a felvert tojásokat, óvatosan elkeverjük.
  5. Készre sütjük, majd a formából kiborítjuk. Miután kihűlt, szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2221
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkés mexikói rúd
Salamon Csilla 1202 recept

Húsvétkor ez volt az egyik étel, ami az asztalra került.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.