r
Nosalty Logó

Alufóliában sült csirkemell

A kis gasztronauta
Alufóliában sült csirkemell
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

256
Kalória
33.5g
Fehérje
13.7g
Szénhidrátok
8g
Zsír
328.4g
Víz
91.3g
Koleszterin
3.9g
Rost
7.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1022 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    328.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1304 micro
Összesen 256 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2718.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1679 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1313.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1285 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12415 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5216 micro
Összesen 1022 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    308 micro
  • β-karotin
    772 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 64 kcal

Elkészítés

  1. A cukkiniből és a sárgarépából zöldséghámozóval hosszú csíkokat vágunk. Alaposan besózzuk,és fél óráig állni hagyjuk.
  2. A csirkemellből 4 szép szeletet vágunk,és kicsit kiklopfoljuk, majd ízesítjük sóval és borssal.
  3. A gombákat folyóvíz alatt megmossuk, és félbevágjuk.
  4. Veszük egy nagy darab alufóliát, széleit több rétegben felhajtjuk (csak az egyik felén), hogy a nedvesség biztosan a batyuban maradjon.
  5. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk az alufóliát, és ráfektetjük a csirkemellet. Erre jön a felszeletelt vöröshagyma és egy jó nagy adag cukkinis-sárgarépa. (A sótól veszít a nedvességéből, és emiatt könnyen lehet vele bánni.)
  6. Tetejére néhány szem gombát helyezünk. Megszórjuk kakukkfűvel, és meglocsoljuk olívaolajjal. Ráhajtjuk az alufólia másik felét,és a széleit alaposan összenyomkodjuk.
  7. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 30 perc

Grillen vagy akár parázsban is elkészíthetjük. Nagy adag salátával nagyon finom és egészséges nyári étel.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Krémes tojássaláta egyszerűen

Szerintünk az egyik legegyszerűbb-legnagyszerűbb dolog a tojássaláta, amit bármilyen étkezésre fogyaszthatunk, ráadásul pikk-pakk elkészül. Pakolhatjuk a pirítósunkra, készíthetünk ...