r
Nosalty Logó

Csirkemell spenótmártással Mexxitől

NS
Csirkemell spenótmártással Mexxitől
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

390
Kalória
49.1g
Fehérje
11.8g
Szénhidrátok
15.4g
Zsír
306.2g
Víz
163.5g
Koleszterin
2.1g
Rost
2.7g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1556 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1042.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    306.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    349 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4062 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8783 micro
Összesen 390 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    654 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4169 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    478 mg
  • Foszfor
    2060 mg
  • Nátrium
    840 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1224.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1617 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1394 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    637 micro
  • Kolin:
    754 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16248 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35133 micro
Összesen 1556 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    976 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2111 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

  1. A fagyasztott spenótot 1-2 dl vízben fagyasztott állapotban kezdjük megpárolni. Igazából csak kiolvasztjuk.
  2. Közben az olajból, a lisztből és a zúzott fokhagymából fokhagymás rántást készítünk.
  3. A rántást belekeverjük a már kiengedett, meleg spenótba, felöntjük a főzőtejszínnel, és sóval és borssal ízesítjük. Ha valaki hígabban szereti, akkor még rakhat bele egy kis tejszínt. Felforraljuk.
  4. A végén még botmixerrel kicsit pépesítsük, de hagyjuk meg darabosra azért.
  5. A csirkemelleket besózzuk, és tetszőlegesen ízesítjük. Én most fokhagymagranulátumot és bazsalikomot szórtam rá. Majd kisütjük.
  6. Rizzsel vagy sült burgonyával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Sajnos már nem sikerült friss spenótot kapni a vásárcsarnokban, így kénytelen voltam fagyasztottat venni, ha már egyszer megkívántam. Szerencsére találtam olyat, ami nem pürésített, és semmiféle adalékanyagot vagy hozzáadott tejszínt nem tartalmaz. Főzeléknek vettem, de a csirkemellhez jobban dukált egy sűrűbb mártás.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...