Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagymás-tejszínes csirke

Póréhagymás-tejszínes csirke
Póréhagymás-tejszínes csirke
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt itthon egy póréhagymám, és valami gyorsat akartam csinálni. Szerencsére eszembe jutott ez a régi receptem, ami nagyon egyszerű és finom. Ha nagyobb a póréhagyma, akkor a lilahagymát el lehet hagyni, de így is nagyon jó ízű és talán kicsit szebb, hogy színesebb. Krumplipürével vagy rizzsel tálalhatjuk.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy tűzálló tál aljára letesszük.
  2. A karikára vágott hagymákat az olajon egy picit megdinszteljük, sózzuk, és szerecsendióval óvatosan megszórjuk. Hozzákeverjük a tejszínt.
  3. A csirkemelleket betakarjuk a hagymás-tejszínes öntettel, és először letakarva, majd fedő nélkül készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 858
elküldve: 3
receptkönyvben: 76
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia

Mióta szakács: 2013.10.01.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes-hagymás csirkemell, csirkemell tejszínes-hagymás mártásban sütve, tejszínes-póréhagymás-lilahagymás csirkemell

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

472
csirkemell filé 40 dkg
póréhagyma 1 közepes db
lila hagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet