Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemájkrém házilag 1.

Csirkemájkrém házilag 1.
Csirkemájkrém házilag 1.
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyen elkészíthető, nagyon ízletes szendvicskrém.
Friss kenyérre, péksüteményre kenve fogyasztjuk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A szendvicseket főtt tojással, zöldpaprikával díszíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat megtisztítjuk az inaktól és a hártyáktól.
  2. A hagymát megpucoljuk, felaprózzuk. A füstölt szalonnát nagyobb kockákra vágjuk.
  3. A hagymát a zsíron megdinszteljük.
  4. Hozzáadjuk a májat, amivel tovább dinszteljük. Amikor a máj világos rózsaszínű, rászórjuk a borsot és a majoránnát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és egy evőkanál vizet.
  5. Mikor a máj már nem ereszt levet, ha beleszúrunk, zsírjára sütjük, megsózzuk és hűlni hagyjuk.
  6. A teljesen kihűlt, megdermedt májat a szaftjával és a szalonnával együtt húsdarálón ledaráljuk.
  7. A tejföllel habosra keverjük.
  • költség: 330 Ft
  • elkészítettem: 66 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 52
össznézettség: 89 847
elküldve: 26
receptkönyvben: 1 542
elkészítve: 50/74
Facebookon megjelent: 1

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

házi csirkemájkrém

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PappKata
PappKata Wed, 2016-02-10 10:41

Én a szalonnát a májjal együtt megsütöttem, a tejfölt kihagytam, de ISTENI FINOM lett így is! Köszönöm a receptet :)

szakinga
szakinga Tue, 2016-02-09 21:56

Zsír hiányában inkább hozzásütöttem a készleten levő húsos szalonnát is, a végeredmény mennyei lett! Köszönjük a remek receptet!

midige
midige Thu, 2015-12-03 23:22

Ma megcsináltam, ez volt az első májkrémem, és nagy sikert aratott. Imádta a 1,5 éves kisfiam is! Köszönöm a receptet, máskor is ezt fogom készíteni!

fuszulyka
fuszulyka Sat, 2015-03-28 16:06

Nagyon finom, rendszeresen elkészítjük. Szalonna nélkül is teljesen jó, mostanában ki szoktam hagyni belőle. Köszi! :)

dudu1313
dudu1313 Thu, 2013-01-31 13:45

Nagyon finom lett elsőre, másodikra, harmadikra....... :D
Köszönöm a receptet!

homjak
homjak Mon, 2012-11-26 19:33

Kedves Muci,

Először azt hittem a szalonnát is megsütjük, de ha jól értem, a darálás előtt adjuk hozzá a masszához?
köszi :)

Muci
Muci / Muci Tue, 2012-11-27 19:47

Kedves " homjak " !
A füstölt szalonnát nem kell megsütni, a kihült májjal együtt daráljuk le, de lehet előtte is , utána is, együtt is, a sorrend mindegy.
Üdv.: Muci

noranizza
noranizza Tue, 2011-05-17 19:01

Muci kiváló, régi időket idéző receptjeit ugyanúgy kedvelem, mint a kímért stílusát! :)

Muci
Muci / Muci Mon, 2011-02-28 14:31

Szia "asdfjklé " !
Kissé figyelmetlenül olvastad a receptet, javaslom ismét olvasd el, különös tekintettel a 2. és a 6. pontban foglaltakra.
Üdv.: Muci

Muci
Muci / Muci Thu, 2011-02-10 17:36

Szia Bettike !
Sokáig nem lehet tárolni. Hűtőben tartás mellett két-három nap alatt el kell fogyasztani.
Üdv.: Muci

Muci
Muci / Muci Tue, 2010-11-30 16:38

Szia Lamazia !
Köszönöm. Örülök, hogy tetszik Remélem el is készítetted.
Üdv.. Muci

Muci
Muci / Muci Tue, 2010-09-28 16:22

Kedves Scooby és Schildi !
Örülök, hogy ízlett a csirkemájkrém. Köszönöm a visszajelzéseket. Az előttetek hozzászóló "Ritkamadár"nak is köszönöm a kedves sorait.
Üdv.: Muci

Schildi
Schildi Sat, 2010-09-25 06:57

Elkészítettem én is.
Nagyon ízlett a családnak.
Nemsokára ismételni fogom.

Ritkamadár
Ritkamadár Sun, 2010-07-11 20:46

Kipróbáltuk a múlt héten, azóta a férjem minden este ezt eszi, és azt mondta a családom, hogy soha többé nem kérnek "bolti" májkrémet. :-) Köszönjük szépen a nagyon finom receptet!!!!!

Muci
Muci / Muci Wed, 2009-03-04 16:30

Érdemes kipróbálni. Az erdményről várom a beszámolót.

Üdv. : Muci

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-27 14:47

És a szalonnával mi van?
Azt nem látom a receptben, hogy hol és mikor kerül bele.?

282
csirkemáj 30 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
sertészsír 4 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
bors 1 kk
majoranna 2 kk
0.5 tk
tejföl 1 ek