Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposztás kocka

Kelkáposztás kocka
Kelkáposztás kocka
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem ezt a receptet, mert nem megszokott felhasználási módja a kelkáposztának. Ráadásul fogyaszthatjuk magában, főételként, de lehet köret, vagy ehetjük körettel is. Na, és a fokhagyma és a füstölt sajt... páratlan élményben részesíti az ízlelőbimbókat!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fogyaszthatjuk magában, sült virslivel, tükörtojással, steak burgonyával... ahogy jólesik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott kelkáposztát darabokra vágjuk, és ledaráljuk. A sajtot lereszeljük, a tejet felforrósítjuk, a tojást szétválasztjuk, és a fehérjéből kemény habot verünk.
  2. A vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, és habzásig keverjük. A forró tejjel felöntve és tovább kevergetve jó sűrűre főzzük.
  3. A tűzről levéve a mártáshoz adjuk a darált kelkáposztát és a zúzott fokhagymát, valamint a reszelt sajt felét. Fűszerezzük, végül hozzákeverjük a tojássárgákat, és óvatosan beleforgatjuk a fehérjéből vert habot.
  4. Kikent és zsemlemorzsával meghintett, szögletes tepsibe simítjuk a kelkáposztás masszát. A tetejére rászórjuk a megmaradt sajtot, és meglocsoljuk a tejföllel.
  5. Alufóliával befedjük, és az előmelegített, forró sütőbe toljuk. Közepes lángon 35-40 percig pároljuk, végül a fóliát levéve, szép világos pirosra pirítjuk a tetejét. Kockára vágva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 732
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott káposzta, sajtos-tejfölös rakott káposzta, csőben sült rakott káposzta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

360
kelkáposzta 40 dkg
füstölt sajt 10 dkg
sovány tej 3 dl
tojás 3 db
margarin 3 dkg
finomliszt 2 csapott ek
fokhagyma 2 gerezd
ételízesítő 1 ek
őrölt fűszerkömény 1 késhegynyi
bors 1 késhegynyi
tejföl 2 dl