r
Nosalty Logó

Kelkáposztás kocka

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyultanti
Kelkáposztás kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 362 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1446 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Vas
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    151 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    24 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    113 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 362 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Vas
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    106.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2854.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    751 mg
  • Vas
    604 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    725 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    558.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    886 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    96 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    451 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    705 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2153 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    989 micro
Összesen 1446 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Vas
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott kelkáposztát darabokra vágjuk, és ledaráljuk. A sajtot lereszeljük, a tejet felforrósítjuk, a tojást szétválasztjuk, és a fehérjéből kemény habot verünk.
  2. A vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, és habzásig keverjük. A forró tejjel felöntve és tovább kevergetve jó sűrűre főzzük.
  3. A tűzről levéve a mártáshoz adjuk a darált kelkáposztát és a zúzott fokhagymát, valamint a reszelt sajt felét. Fűszerezzük, végül hozzákeverjük a tojássárgákat, és óvatosan beleforgatjuk a fehérjéből vert habot.
  4. Kikent és zsemlemorzsával meghintett, szögletes tepsibe simítjuk a kelkáposztás masszát. A tetejére rászórjuk a megmaradt sajtot, és meglocsoljuk a tejföllel.
  5. Alufóliával befedjük, és az előmelegített, forró sütőbe toljuk. Közepes lángon 35-40 percig pároljuk, végül a fóliát levéve, szép világos pirosra pirítjuk a tetejét. Kockára vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3396
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 07.

Ajánló

Fogyaszthatjuk magában, sült virslivel, tükörtojással, steak burgonyával... ahogy jólesik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelkáposztás kocka
nyultanti 100 recept

Szeretem ezt a receptet, mert nem megszokott felhasználási módja a kelkáposztának. Ráadásul fogyaszthatjuk magában, főételként, de lehet köret, vagy ehetjük körettel is. Na, és a fokhagyma és a füstölt sajt... páratlan élményben részesíti az ízlelőbimbókat!

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...