r
Nosalty Logó

Csirkemájas salátaöntet

Petra
Csirkemájas salátaöntet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

265
Kalória
0.7g
Fehérje
0.5g
Szénhidrát
29.5g
Zsír
5.3g
Víz
16.9g
Koleszterin
-
Élelmi rost
374.5mg
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 83% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 3% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 83% Zsír
Összesen 3192 kcal
  • 3% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 83% Zsír
Összesen 736 kcal
  • 3% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 83% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    5.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 265 kcal
  • 3% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 83% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    353.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    252 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1744 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1739 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3192 kcal
  • 3% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 83% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    81.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 736 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított csirkemájat a vajon oldalanként 3-3 percig pirítjuk. Hűlni hagyjuk.
  2. A májat turmixba tesszük, a serpenyőt pedig újra felmelegítjük és az ecetet beleöntve fakanállal felkapargatjuk a sok finomságot az edény aljáról. Ezt is a turmixba öntjük.
  3. Mixeljük.
  4. Fokozatosan hozzáöntjük az olívaolajat.
  5. Közben kóstolgatjuk. Sózzuk-borsozzuk.
  6. Felhasználásig hűtőben tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 6 p

Izgalmas vinaigrette variáció, Anthony Bourdain új, Bisztrókonyha c. könyvéből.

További receptek

Almaméz

Sok almád termett, vagy pont mindenki almát vásárolt a családban, és nincs kedved, időd almás pitét sütni belőle? Akkor készíts almamézet, most az őszi almákból lesz a legfinomabb!

Gréti

Meggymártás

Imádjuk a meggymártást, többek között a meggyszezont is azért várjuk minden évben, hogy lehessen frissen készíteni ezt az igazán magyaros fogást - és persze eltenni a meggyből, hogy az ...

Rosanics Petra

Zsenge zöldborsópesztó

A friss zöldborsónál nehezebb üdébb és ropogósabb tavaszi zöldséget találni, ezért bátran használhatjuk ha zsenge végeredményre vágyunk. Mi most egy roppant egyszerű és gyors ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...