Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemájas krém

Csirkemájas krém
Csirkemájas krém
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ugyanilyen metódussal készülhet halkrém, de sült vagy párolt zöldségekből is kreálhatunk kencéket főtt tojással, joghurttal, tejföllel dúsítva.

hozzávalók / 4 adag

  • 3-4 db csirkemáj
  • 1-2 ek olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • fél tk só
  • fél tk majoránna
  • negyed tk borsikafű
  • 2 csipet rozmaring
  • 4-5 dkg vaj/margarin

ajánlat

Reggelire, uzsonnára, buliba ajánlom, de szendvicshez is kiváló. Magos, teljes kiőrlésű kenyér, paprika, paradicsom, uborka passzol hozzá. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májakat megtisztítjuk, nem forró olívaolajba tesszük, a fél vöröshagymát hozzáadjuk, és együtt megsütjük. Nem kell túl sokáig pirítani, ne legyen túl kemény a máj. Ha beleszúrunk villával, és nem folyik sötét lé belőle, az azt jelenti, már átsült.
  2. Közben apróra vágjuk a másik fél hagymát, majd a sült májjal együtt, miután sóztuk, fűszereztük, botmixerrel pépesítjük.
  3. A vajjal vagy margarinnal összekeverjük.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 064
elküldve: 2
receptkönyvben: 161
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Veres Mari

Mióta szakács: 2012.11.08.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

májkrém, májas, májas sós kence, csirkemájkrém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!