Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsamájpástétom 1. (kenőmájas)

Kacsamájpástétom 1. (kenőmájas)
Kacsamájpástétom 1. (kenőmájas)
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legegyszerűbb pástétom recept, azt hiszem. Nagyanyám hagyatékából, ő a maradék sült vagy resztelt májból készítette. Nálunk többnyire marad a sült vagy resztelt májból, mert Vilmos persze ebben a formában nem....Kizárólag kenőmájas.
Nagyanyám ledarálta a májat, a rántottát, a szalonnát, összekeverte, befűszerezte, lehűtötte. Én inkább a botmixert mosogatom, ennek megfelelően kicsit módosítottam az eljárást.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Reggelire, tízóraira, uzsonnára.
Felét elvitte Gergi fiam, "Istenkirály"-ra értékelte. (Mindig ezt mondja, ha ízlik neki a főztöm!)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összevágom a maradék sült májat.
  2. A kockára vágott szalonnából serpenyőben kiolvasztom a zsírt, a pörcöt kikanalazom, a zsírt mély tálba öntöm.
  3. Megolvasztom a serpenyőben a vajat, a zsírhoz öntöm.
  4. A serpenyőben kemény rántottát sütök, a zsíradékokhoz adom.
  5. Az összevágott májat is hozzáadom, a hagymát ráreszelem (friss hagyma akkor is kell hozzá, ha resztelt májból készítjük! - Krúdy)
  6. Só, bors, majoranna.
  7. Botmixerrel összehomogenizálom.
  8. Eddigre már lehűl az egész, alufóliára merem hurka formában.
  9. Az alufóliával ide-oda hengergetve összetömörítem.
  10. Becsomagolom, a végeit összetekerem, hűtőbe teszem.
  11. Pár óra pihenés után (amikor már jól megdermedt) szép kerekre hengergetem, még hűtöm másnapig.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 25 493
elküldve: 1
receptkönyvben: 213
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Kenőmájas sült kacsamájból

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

172
kacsamáj 30 dkg
tojás 3 db
kenyérszalonna 5 dkg
vaj 5 dkg
vöröshagyma 1 db
majoranna 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint