Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi kenőmájas Mamadi konyhájából

Házi kenőmájas Mamadi konyhájából
Házi kenőmájas Mamadi konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom sokat vadászik, és untuk a máj egyfajta elkészítését. Emlékezett, hogy valamikor vadász ismerősnél evett ilyet, csak az szakszerűen volt bélbe töltve és füstölve. Megpróbáltuk leegyszerűsíteni, sikerült.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyon ajánlom reggelire és előételnek is.

Mindig pirítós kenyérre kenjük. Ehhez nem illik bor, de jó forró gyümölcs tea passzol hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat vékonyra szeljük, és 20-30 percig pároljuk forráshoz közeli vízben, amíg ki nem fehéredik.
  2. A füstölt szalonnát szeletekre vágjuk, és a kihűlt májjal együtt kétszer átdaráljuk kis lyukú húsdarálón. (Szinte pépes lesz).
  3. A hagymát lereszeljük, zsíron megpároljuk, és hűvösen hozzákeverjük a ledarált májashoz. Sózzuk, borsozzuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 181
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mamadi

Mióta szakács: 2013.07.30.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
kategória: sós krémek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

májpástétom, vadmájkrém, májas sertésmájból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

995
sertésmáj 50 dkg
füstölt szalonna 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint