Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemájas brassói

Csirkemájas brassói
Csirkemájas brassói
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először gondoltam, teszek egy kis májat a brassóiba, az biztos nem rontja el, de aztán kitaláltam, hogy egy kis ázsiai beütés sem tenne neki rosszat, s végül megszületett ez az egytálétel, ami nem sokban hasonlít az eredetire, de én így jobban szeretem.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szűzpecenyét megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. Egy nagy serpenyőben megsütjük, hagyjuk hogy saját levét elfőve jó puhára párolódjon.
  2. Amikor a hús kész, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott csirkemájat, mert úgy is hamar megpuhul. Rátesszük a nagyobb kockára vágott lilahagymát, a zúzott fokhagymát, a frissen reszelt gyömbért és a szójaszószt. Szerintem elég sós a szójaszósztól, ezért nem teszünk bele sót. Megborsozzuk, és kész is ez a része.
  3. Kisütjük a hasábburgonyát, és forrón összeforgatjuk. Tálaláskor meglocsoljuk egy pici frissen csavart citromlével, valami fenséges.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 801
elküldve: 0
receptkönyvben: 98
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Móni főz

Mióta szakács: 2011.11.24.
55 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

brassói átgondolva, szójaszószos brassói, pikáns brassói

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Tue, 2014-03-04 14:19

Egy kevés bombay masalával, biztosan indiai lenne, már aki szereti a csípőset.
Én magam például imádom.
Jó tipp, vacsorára megcsinálom , van a hűtőben csirkemáj, és sertés comb.

971
sertésszűz 50 dkg
csirkemáj 50 dkg
lila hagyma 2 közepes fej
fokhagyma 1 fej
gyömbér 3 ek
szójaszósz 3 ek
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 dl
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
citromlé 1 fél citromból nyert
hasábburgonya 1 kg