r
Nosalty Logó

Csirkemájas brassói

NS
Csirkemájas brassói
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

966
Kalória
36.8g
Fehérje
48.5g
Szénhidrát
70.4g
Zsír
276.4g
Víz
341.7g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
1.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 966 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5798 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1265.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    276.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2747 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    556 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2742 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    33 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 966 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    220.5 g

Zsír

  • Összesen
    422.2 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    197 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    135 g
  • Koleszterin
    2050 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7592 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    436 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    3727 mg
  • Nátrium
    2544 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    291.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1658.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16480 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    85 micro
  • E vitamin:
    145 mg
  • C vitamin:
    300 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    104 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3334 micro
  • Kolin:
    1416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 5798 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    621 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

  1. A szűzpecenyét megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. Egy nagy serpenyőben megsütjük, hagyjuk hogy saját levét elfőve jó puhára párolódjon.
  2. Amikor a hús kész, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott csirkemájat, mert úgy is hamar megpuhul. Rátesszük a nagyobb kockára vágott lilahagymát, a zúzott fokhagymát, a frissen reszelt gyömbért és a szójaszószt. Szerintem elég sós a szójaszósztól, ezért nem teszünk bele sót. Megborsozzuk, és kész is ez a része.
  3. Kisütjük a hasábburgonyát, és forrón összeforgatjuk. Tálaláskor meglocsoljuk egy pici frissen csavart citromlével, valami fenséges.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 90 p

Először gondoltam, teszek egy kis májat a brassóiba, az biztos nem rontja el, de aztán kitaláltam, hogy egy kis ázsiai beütés sem tenne neki rosszat, s végül megszületett ez az egytálétel, ami nem sokban hasonlít az eredetire, de én így jobban szeretem.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...