Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkecombos zöldségleves csőben

Csirkecombos zöldségleves csőben
Csirkecombos zöldségleves csőben
85 perc / előkészület: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármikor elkészíthető, de az ünnepek után kifejezetten kellemes, könnyű, csőben főzve pedig különösen aromás, diétázásra is igen alkalmas leves.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A víz mennyisége növelhető, ekkor ennek megfelelő ételízesítőt keverjünk bele. Bármely más zöldséggel dúsíthatjuk, pl. borsó, pár db brokkolirózsa, gomba, egy kis karalábé, stb. Pirított zsemlével, vagy bagettel tálalhatjuk, de ez már ízlés kérdése...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, és hosszúkás darabokra, a salottahagymákat és a fokhagymát hosszában négy részre vágjuk. A paradicsomot és a paprikát felkarikázzuk. A combokat leöblítjük, sózzuk.
  2. Egy nagyobb jénai tál aljába vegyesen lerakjuk a zöldséget, ezekre tesszük a combokat, és befedjük a maradék zöldséggel. A közökbe dugdossuk a hagymanegyedeket, a paradicsomkarikákat és a paprikát. Durvára tépkedett petrezselyemmel megszórjuk.
  3. Forró vízben elkeverjük az ételízesítőt, és ráöntjük a rakottasra.
  4. Lefedjük, és előmelegített sütőben előbb 250 fokon, majd ca. 25 perc múltával 200 fokon készre pároljuk. Nyugodtan párolhatjuk tovább is, mintha főznénk, mert nem esnek szét így a hozzávalók, és minél tovább fődögél, annál finomabb lesz a lé.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x15 cm
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 021
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben főzött csirkecombos leves, zöldségleves csőben főzve, csőben főtt zöldségleves csirkehússal

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Sat, 2015-05-23 14:22

Kedves Marti!

Ismet elkeszitettem ezt a finomsagot, mert az ize felejthetetlen! Olyan jol esik, amikor kint huvos, esos ido van. Eloszor is a lakast melegiti fel, ahogy keszul a sutoben, utana meg a testunket-lelkunket meg az oreg csontjainkat. :o)

L♥ve, witch

marti48
Marti48 / marti48 Sat, 2015-05-23 16:34

Kedves Witch,

szamomra a leveled lelekmelengetö, ugy örülök, hogy szereted ezt az etket - nekem is egyik kedvencem. Mi most itthon vagyunk es elvezzük a hazai izeket! Isteniek a spargak, a fö kedvencem: zsenge cukorborso, tök, eper, JUHTURO, es egyeb finomsagok! Pacal pörkölt is keszül! :)

Kellemes hetveget kivanok szeretettel: Marti

witch
witch / witch Sat, 2015-05-23 19:21

Kedves Marti!

Mi is szeretjuk, hogy vegre itt a szep ido! :o) A spargabol en most salatat tervezek, kecske sajttal.
Ha jol sejtem, akkor a pacal porkolt is fel lesz toltve ide, ugye? Remelem, mert a lanykam meg nem evett es megkostolna, de mindig elodazom, mert en meg nem szeretem. Regebben, amikor keszitettem, rosszul lettem az "illatatol', valakitol azt hallottam, hogy most mar nincs az a jellegzetes szag fozes kozben. Na, igy talan belevagok megint.

Szep hetveget Nektek is!

L♥ve, witch

marti48
Marti48 / marti48 Sat, 2015-05-23 20:09

Kedves Witch, spargabol en köretet csinalok tejfölös-vajasan. A salata is finom, en citromosan keszitem. Itt most 3 napos ünnep van, ugyhogy ferjem igy vasarolt. Most keszült el a fejtett borso leves (felteszem). Ferjem a pacalt most ugy kesziti, hogy alapnak csülökgulyast csinalt, es ezt fözi össze a pacallal. Szoval, ez egy "rendhagyo" pacalpörkölt lesz, majd ezt is felteszem. Most mar itthon is tisztitott a pacal, Nemetorszagban persze eleve. Inkabb "se ize, se büze", ezert is csinalja most igy a ferjem.

Puszi, Marti

witch
witch / witch Sun, 2015-05-24 16:35

Kedves Marti!

A spargat en is koretnek szoktam kesziteni, pofon egyszeruen so, bors, olivaolaj es 15 perc sutes. Salatat most kivancsisagbol valamilyen gyumolcs ontettel szeretnem kiprobalni, mert nagyon izgatja a fantaziamat.
Huu, en borso fejtest nagyon regen lattam, meg gyerekkent. Itt, talan a 30 km-re levo piacon lehet, hogy be lehetne szerezni.
Hmmm, csulokgulyasos pacal, hat azt lehet, hogy meg en is megkostolnam. :o) Kivancsian varom!

L♥ve, witch

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2015-05-24 19:52

Kedves Witch!

Eppen most vacsiztunk, spargat sült hussal. A spargat több felekent csinalom, 3 receptem fenn is van az oldalamon. Ma klasszikus Volt: vaj, so, petrezselyem. A tegnapi borsoleves isteni Volt! Nemetorszagban Sem fejtegetnek, ugyhogy amit kapsz, az valami afrikai eredet, borsohüvely (lapos, igy ehetö). Szoval ott marad a fagyasztott borso, mely szinten jo, de ez afriss felülmulhatatlan! (Feltettem).
A csülökgulyas mar elkeszült, holnap lesz a pacallal keszrefözve. (Felteszem).

Sok puszi!
Marti

witch
witch / witch Mon, 2015-05-25 22:34

Kedves Marti!

Hmmm, ennyi finomsagot, sult hus, sult sparga. :o) Elhiszem, hogy finom es foleg csak ilyen egyszeruen vajjal, soval meg petrezselyemmel. Kivalo alapanyagokbol lehet ilyen csodas eteleket kesziteni.
Lehet, hogy szombaton rabeszelem az embert, hogy nezzunk ki a piacra, egy kis zoldborso vadaszatra. Csak egy napot vannak nyitva, de akkor aztan a mutatvanyosoktol kezdve zeneszekig, mindenki ott "unnepel".
Majd figyelem a recepteket, de ha elfelejtenem, ugy is kapok ertesitot, ha valami ujat aktivalnak Toled. :o)

L♥ve, witch

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2015-05-26 10:26

Kedves Witch!

Elkeszült "a nagy mü", mar fel is tettem, mit mondjak: isteni Volt! A piac neve nem "farmers market"? Egyik nagyon jo baratnem jar oda szombatonkent (California), es nagyon dicseri. A zsenge borso ideje hamar lerjar sajnos, de a mar nagyobb szemü, kemenyebb is ezerszer jobb, mint a fagyasztott. Szerintem :) ! :)

En nem sütöm a spargat, hanem fözöm, nagyon röviden. Bar a multkor kiprobaltam egy receptet, nagyon finom, teljesen egyszertü, feltettem. Foliaban csöben parolt vajas, sos, petrezselymes. Nagyon finom, es jo alapnak is.

Puszi, Marti

witch
witch / witch Tue, 2015-05-26 12:39

Kedves Marti!

Igen, ez egy farmers market, de akkora, hogy a legnagyobb pesti piac tizszer kijon belole. Utcakra van felosztva, az epuletek tetejen oriasi szamok vannak, hogy konnyebben tudjunk navigalni. :o) A Californiai piacon biztos sokkal tobb a valasztek, mert naluk egesz evben jo ido van. Nalunk (Michigan) nagyon hosszu a tel, a lecso szezon augusztusban kezdodik. :o(
Ooo, en ugy olvastam, hogy sult sparga. :o) En mindent jobban szeretek sutve, a karakteres izeket nagyon kedvelem.

L♥ve, witch

witch
witch / witch Thu, 2015-01-22 21:32

Kedves Marti!

Ez a leves valami fantasztikus! A ferjem velemenye: Na, ez, ez aztan leves! :o) Sajnalom, hogy nem dupla adagot foztem (sutottem), mert az is siman elfogyna. Van egy szuper ontottvas labasom es abban keszitettem el. Szerintem azt, pont ilyen dolgokhoz talaltak ki. Orok halam ezert a finomsagert!

L♥ve, witch

marti48
Marti48 / marti48 Thu, 2015-01-22 21:59

Kedves Witch!

Igen, pont az "olyan" öntöttvas labas az igazi! Örömöm igen nagy, hogy sikerült örömet szereznem a recepttel. <3!

Pusz'-pusz': Marti

239
csirke alsócomb 4 db
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 3 közepes db
zeller 1 kis db
salottahagyma 2 db
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 1 nagy db
kápia paprika 1 közepes db
petrezselyem 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 l