Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csírás galuska

Csírás galuska
Csírás galuska
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc ételem. :) Kiskoromban anya nagyon sokat csinált. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, pépesre lereszeljük.
  2. A reszelt krumplihoz annyi lisztet keverünk, hogy nokedli állagú masszát kapjunk.
  3. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk nokedliszaggatóval vagy kanállal.
  5. Ha feljött a víz tetejére, kiszedjük.
  6. Közben a szalonát és egy fej hagymát apróra felkockázzuk, a szalonát megpirítjuk, ha kevés a zsíradék, ami kisül belőle, akkor egy kis zsírral vagy olajjal bővítjük majd a hagymát rádobjuk, és üvegesre pirítjuk, és a galuskára öntjük a szalonás hagymás zsírt.
  7. Összekeverjük, tejföllel tálaljuk.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 263
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Fanna

Mióta szakács: 2012.02.12.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sztrapacska, szalonnás galuska, hagymás krumplinokedli szalonnával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fiedler1n
fiedler1n Wed, 2013-04-03 15:17

Nálunk, Mátészalka mellett is így hívják. Úgy tudom, azért, mert az öreg, lisztes, már akár csírázó krumpliból lehet finomat készíteni, ez tartalmaz elég keményítőt hozzá.

383
burgonya 50 dkg
finomliszt 10 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 1 teáskanál
tejföl 4 ek