r
Nosalty Logó

Csípős-fűszeres fehérbab-hummusz

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kobalt 1995
Csípős-fűszeres fehérbab-hummusz
adag
Előkészítés
perc
  • 20% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 431 kcal
  • 20% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1293 kcal
  • 20% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 393 kcal
  • 20% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1562.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    796 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 431 kcal
  • 20% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4687.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    983 mg
  • Nátrium
    2389 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1001 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1293 kcal
  • 20% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1424.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 393 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A puhára főzött fehér babot helyezzük egy tálba, majd keverjük el a sóval és a fűszerekkel.
  2. Ezután adjunk hozzá négy evőkanál extra szűz olívaolajat és egy evőkanál frissen facsart citromlevet.
  3. Ha rusztikusabb állagúra szeretnénk a hummuszunkat, akkor a pépesítést végezzük egy villával. Felváltva nyomkodjuk, és keverjük, amíg össze nem áll a massza.
  4. Ha krémesebb, simább állagot szeretnénk elérni, akkor érdemes botmixert használni, de akár aprítógépbe is önthetjük a keverőtál tartalmát.
  5. Ha a krém elérte a kívánt, sűrű állagot (az olaj és a citromlé teljesen elkeveredett a babpürével), akkor helyezzük egy jól záródó tálba, és tegyük a hűtőbe legalább három órára, hogy az ízek összeérjenek. Ezt követően fogyasztható, és hideg hűtőben minimum 4-5 napig eláll.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1204
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 13.

Ajánló

Remekül illik szendvicsekbe, pirítóshoz, vagy akár tortilla chipshez mártogatni.  Töltelékként (pl. paprikába, paradicsomba töltve) is érdemes kipróbálni, úgy is elég ütős.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Kobalt 1995 6 recept

A méltán népszerű közel-keleti csicseriborsós mártogatósnak egy újragondolt, kissé a mexikói ételekre hajazó, chilis-babos változatát készítettem el. Sós-csípős-fűszeres-savanyú; egy igazi ízkavalkád, amivel szinte bármilyen ételt ütősebbé lehet tenni, és mártogatáshoz is kiváló. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek