r
Nosalty Logó

Csípős, fokhagymás spagetti

Pogácsa
Csípős, fokhagymás spagetti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

525
Kalória
10.2g
Fehérje
53.2g
Szénhidrát
30.6g
Zsír
21.3g
Víz
50.2g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
2.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 525 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1580 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 444 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 525 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    91.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2503.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    1648 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    159.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 1580 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 444 kcal

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a fokhagymaolajat. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, és szép vékony szeletekre vágjuk.
  2. Az olajat egy kisebb edényben közepes lángon megmelegítjük, és a fokhagymaszeleteket óvatosan gyönyörű világosbarnára pirítgatjuk benne. Kiöntjük az egészet egy kis tálkába a további felhasználásig.
  3. Egy nagy fazékban felteszünk erősen sós vizet főni, amikor felforrt, belerakjuk a spagettit, és al dente főzzük.
  4. Közben egy nagy serpenyőben közepes lángon megolvasztjuk a vajat, szórjuk bele a további 4 gerezd apróra vágott fokhagymát és a chili pelyhet. Kevergetve, továbbra is csak közepes lángon pároljuk össze az egészet, adjuk hozzá a szójaszószt és a halszószt (az eredeti receptben osztrigaszósz volt, de nekem az nem volt itthon).
  5. A tészta főzővizéből rakjunk félre egy keveset, hátha kell még a végén. A tésztát leszűrjük, nem kell nagyon lecsepegtetni, csak úgy tessék-lássék. 2-3 perc alatt összeforgatjuk a serpenyőben a mártással. Rászórunk egy kis parmezánt, azzal is jól összekeverjük.
  6. Amikor kitálaltuk tányérokra, még meghintjük a priított fokhagymaszeletekkel, megszórjuk apróra vágott snidlinggel vagy újhagyma zöldjével, és bőven reszelünk rá parmezánt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 5 p

Marion Grasby fantasztikus receptjei között találtam. Elegyítette ebben az ázsiai és olasz konyha ízeit. Szerintem zseniális kombináció. Érdemes az oldalán böngészni. Izgalmas dolgokat fogtok találni.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...