r
Nosalty Logó

Csillagkalács nutellával

Friedrich Antal
Csillagkalács nutellával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

521
Kalória
10.9g
Fehérje
84.1g
Szénhidrát
15g
Zsír
22.5g
Víz
58.4g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
33.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 521 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4158 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 521 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.9 g

Zsír

  • Összesen
    120.1 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2949.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    776 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1222 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    673.2 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    180 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    599 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 4158 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 318 kcal

Elkészítés

  1. Kovászt készítünk, a tejet langyosra melegítjük, beletesszük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Ha felfut akkor kész.
  2. A lisztbe belerakjuk a tojások sárgáját, a sót, és a kovászt. Jól összedolgozzuk, és kelesztjük.
  3. Ha megkelt, akkor négy egyforma részre osztjuk, és egyesével virgoljuk, gyúrjuk, és újra kelesztjük.
  4. Kerek lapokra nyújtjuk a tésztákat, 25 cm-es nagyságra. Az első lapot megkenjük a nutella 1/3-ával, úgy hogy a szélére 2 cm szélességben nem kenünk nutellát. Ezt még kétszer megismételjük. Az utolsó lapot nem kenjük meg.
  5. Egymásra rakjuk a rétegeket, teljes fedéssel, pontosan. Egy csészét rakunk a tészta közepére, és 16 részre bevágjuk a tésztát a csészéig. Ezért kell a csésze, hogy pontos legyen.
  6. Minden bevágott szeletet egyesével, kétszer megcsavarunk. Párosítunk egy-egy szeletet, és a végeit összenyomjuk, és behajtjuk egy kicsit a tészta alá. Ha kész, a tojásfehérjét félig felverjük, elég egy villával, és lekenjük a tésztát.
  7. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy orosz nyelvű weboldalon láttam, megpróbáltam, sikerült, tehát bárki el tudja készíteni.

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...