r
Nosalty Logó

Csicseriborsó főzelék zellerrel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
ze(n)derta
Csicseriborsó főzelék zellerrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1150 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1189 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 287 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4756.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1092 mg
  • Nátrium
    2748 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    499.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    479 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1195 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 1150 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót legalább egy éjszakára hideg vízbe áztattam, majd annyi vízben tettem fel főzni, ami éppen csak ellepte. Sóval és a babérlevéllel ízesítettem, és kb. 15 perc alatt lassú tűzön "majdnem" puhára főztem.
  2. Közben meghámoztam a zellert és 0,5x0,5 cm-es kockákra felvágtam.
  3. Amikor a borsó már "majdnem" puha, belekevertem a zellerkockákat és együtt főztem tovább.
  4. A lisztet csomómentesenelkevertem a kecske joghurtban - azért célszerű ezt használni, mert kissé savanykás ízt ad a főzeléknek - és ezzel a habarással besűrítettem a főzeléket.
  5. Csak addig főztem együtt, amíg épphogy felbugyogott - de tálalásig legalább 10 percet pihentettem még, hogy a lisztszemcsék megpuhuljanak és megszívják magukat folyadékkal.
  6. Ha van otthon petrezselyemzöld - ami nálam épp nem akadt -, akkor finomra vágva belekeverhetjük a főzés végén.
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 42088
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csicseriborsó főzelék zellerrel
ze(n)derta 188 recept

Először egy biokonyha étlapján olvastam, majd megkóstoltam, és végül saját magamnak is elkészítettem. Nagyon laktató, zamatos főzelék.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?