Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés kenyérpuding

Cseresznyés kenyérpuding
Cseresznyés kenyérpuding
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel a sütivel volt egy kis minek nevezzelek problémám, ugyanis nem kenyérből, hanem zsemléből készült ;) de a lényeg ugyanaz. Az egyik kedves barátnőmtől kaptam egy csomag mézédes májusi cseresznyét, de nyersen férjem sajnos allergiás rá (mint kb minden gyümölcs 80%- ra nyersen, de pont az eperre nem), így a maradékból elhatároztam, hogy meglepem egy gyors sütivel, hiszen úgy már meg tudja enni ő is, ráadásul a cseri sem romlik meg.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen más friss, savanykás gyümölccsel elkészíthető :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemléket beáztatjuk a tejbe, és addig hagyjuk állni, míg az egészet fel nem szívják, majd kézzel falatnyi darabokra tépkedjük őket.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből 1 ek cukorral kemény habot verünk, a sárgáját és a maradék cukrot meg vaníliás cukrot kifehéredésig keverjük.
  3. A sárgájás keverékhez hozzáadjuk a margarint, a fahéjat, a sót, és homogén masszává kavarjuk. Ekkor jöhet bele a cseresznye, a tejes zsemlék és a felvert tojásfehérje, óvatosan összeforgatva, nehogy túlzottan összetörjön a hab vagy a zsemledarabok.
  4. Egy kivajazott jénai tálba öntjük a keveréket, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig fedővel, majd 200 fokon még 30 percig fedő nélkül sütjük, hogy szépen megbarnuljon a teteje.
  5. Ha van otthon vaníliafagyi, vagy készítünk mellé egy kis vaníliasodót, az már csak hab a tortán, de mi eléggé türelmetlenek voltunk, és így magában, még melegen az utolsó morzsáig elfogyasztottuk ;)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 190
elküldve: 0
receptkönyvben: 90
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

SüniSüti

Mióta szakács: 2014.04.25.
80 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cseresznyés zsemlefelfújt, gyümölcsös zsemlefelfújt, zsemlefelfújt cseresznyével

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

487
zsemle 4 db
tej 4 dl
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 kk
tojás 3 db
1 csipet
cseresznye 10 dkg
margarin 10 dkg