r
Nosalty Logó

Cseresznyés-diós rakott kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Halfilé
Cseresznyés-diós rakott kifli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 520 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3115 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 156 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1005.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 520 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.8 g

Zsír

  • Összesen
    135.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6033.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1733 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1151 mg
  • Nátrium
    2658 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.8 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    711 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    561 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    694 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1318 micro
Összesen 3115 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 156 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kifliket felkarikázzuk, és egy mély tálba tesszük.
  2. A tejet két darabka citromhéjjal és egy rúd vanília kikapart magjaival felforraljuk.
  3. Eközben a diót ledaráljuk, és összekeverjük a porcukorral. A kimagozott cseresznyét jól lecsöpögtetjük.
  4. A forró tejet félrehúzzuk, és kissé kihűtjük. A tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük. A meleg tejet apránként hozzáadjuk.
  5. A tojásos, vaníliás tejet forró vízgőz felett keverve kissé besűrítjük, és a kiflikarikákat megöntözzük vele.
  6. A vaj felével egy magas tálat kikenünk, megszórjuk az alját 2 evőkanál dióval, és rátesszük a kiflikarikák felét. Majd ezután a maradék dió felével meghintjük, erre jön a cseresznye, végül újabb dióréteg és a többi kiflivel befedjük. A vaj másik felét felolvasztjuk, és a tetejére öntözzük. 200 fokra előmelegített sütőben kb 10 percig sütjük, amíg a kiflikre finom kéreg kerül.
  7. Amíg a kifli sül, a tojások fehérjét kemény habbá verjük pár csipet cukorral, és a félig megsült kifli tetejére borzoljuk. További 5-6 percig sütjük , amíg a hab aranybarna színű nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2577
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 03.

Ajánló

A kristálycukor helyettesíthető barna cukorral is. Ha meggyel készítjük, akkor a dióhoz valamivel több cukrot tegyünk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Cseresznyés-diós rakott kifli
Halfilé 12 recept

Gyerekkorom nagy kedvence volt a vaníliás tejjel készült öntött kifli. Mazsola is volt benne, Nagyi rendszeresen ezzel várt minket. Sajnos az Ő receptjét nem tudom pontosan, ezt a titkot az égieknek őrizte meg. Ezt a receptet még évekkel ezelőtt találtam, és azóta is készítem.  Most cseresznyével  és dióval variáltam, de mákkal és meggyel is nagyon finom.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek