Nosalty Logó

Cseh linzer ahogy helena készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
helena26
Cseh linzer ahogy helena készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 914 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3648 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 474 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 914 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    196.5 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1182.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.5 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 3648 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 474 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, vajat, cukrot és a reszelt citromhéjat összedolgozzuk.
  2. Hűtőbe tesszük legalább pár órára.
  3. Kinyújtjuk 3 mm vastagságúra és kiszaggatjuk.
  4. Papírral kibélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben szép világosra sütjük.
  5. Lekvárral összeragasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9870
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

helena26 458 recept

Ezt a receptet a kolléganőmtől kaptam, Ő viszont a nagymamájától, aki Csehországban él. Ezért neveztem el én Cseh linzernek. Nagyon könnyen kezelhető a tészta, mivel nincsen benne tojássárgája. Finom és omlós sütemény!

Hozzászólások

Schniki

Szia! Meg sütöttem a linzert, nagyon finom lett, arról nem is beszélve, hogy isteni illata volt a citromhej miatt. Formára szaggatni viszont nem sikerült, nekem ragadt mindenhova, igy pár csillag utan meguntam es kis kifliket formáztam. A kifli a vastagabb tészta miatt picit keményebb lett, de igy is izlett mindenkinek. Köszönöm a receptet.

helena26

Liszttel kellett volna még egy kicsit simává gyúrni a nyújtódeszkán,hogy ne tapadjon.Ha kitapasztalod a tészta állagát,akkor nagyon könnyen kezelhet? a tészta.Jobban szeretem,mint amiben tojássárgája van,mert az hamarább kiszárad . A recept sokszor nem szentírás.A tészta állaga függ a tojás nagyságától, itt konkrétan a vaj min?ségét?l.Sajnálom,hogy nem úgy sikerült,ahogy szeretted volna. Üdvözlettel:helena26

Schniki

Jó volt ez igy is, elfogyott. :) nade legközelebb majd jobban figyelek.

helena26

Hogy jó volt ennek nagyon örülök! Ha ragad ,akkor lisztet dolgozunk bele,hogy könnyen formálható tésztánk legyen,nem szabad ragadnia,de ekkor is kevés liszt kell alá,ahogy nyújtjuk. Üdv.:helena

melodyera

Szia! Én most készítem harmadszor. Az els? kett? Karácsonykor volt. Nagyon könny? bánni a tésztával. Én fólián nyújtottam, azon nem ragadt. Az íze viszont isteni. Az ünnepi esti filmeket a linzert morzsolva (falva) néztem... nagyon jól esett... isteni finom és most is megkívántam,- mindjárt neki látok :-) Köszönöm a receptet! Szép napot!

helena26

Kedves melodyera! Már ezért megérte feltennem! Valóban könnyebben dolgozható a tésztája.Azel?tt tojássárgájával készítettem egy másik recept szerint és a tojássárgája szárítja a tésztát,a maradékot nehéz volt összegyúrni.Amióta megkaptam ezt a receptet csak ez szerint sütöm . Jó sütést és szép hétvégét kívánok! Helena

Törölt felhasználó

Köszi a receptet fantasztikus !!!En ugyan annyit vältoztattam benne hogy csoki darabkäkat tettem meg bele kapäsbol dupla adagot kellett csinälnom (ketten vagyunk + kismanonk de ö meg nem eszik ilyeneket,pärom pusztitott :D ) Fel ora alatt elfogyott :D Szomszedomnak is vittem ät kiväncsi vagyok a velemenyere mert külföldön lakom es ök nem esznek nagyon ilyeneket :) Meg egyszer nagyon köszi a receptert :)

helena26

Kedves Ammara! Örülök,hogy elégedett vagy a recepttel. A receptek valójában útmutatók és újíthatunk rajtuk. Üdvözlettel: Helena

Törölt felhasználó

Biztosan jól látom, hogy nem kell bele se süt?por, se tojás?

helena26

Nem kell bele és sokkal könnyebben kezelhet? a tésztája, nem szárad ki. A maradékot is könnyen össze tudjuk gyúrni, míg a tojássárgás kiszárad. Legalább is én ezt tapasztaltam, míg azt a változatot sütöttem. Amióta ezta receptet megkaptam, csakis ezt sütöm.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek