r
Nosalty Logó

Mandulás linzer, fahéjas szilvalekvárral

Tóth-Csanyiga Zsófia
Mandulás linzer, fahéjas szilvalekvárral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

913
Kalória
13g
Fehérje
105.2g
Szénhidrát
50.7g
Zsír
21.5g
Víz
168.3g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
43.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 913 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 4576 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 467 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 913 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    253.6 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    842 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1956.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    1013 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    526 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    107.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1756 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1722 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 4576 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 467 kcal

Elkészítés

  1. Az átszitált lisztet elkeverjük az őrölt mandulával és a porcukorral, majd elmorzsoljuk a hideg vajjal. Még omlósabb eredményt érhetünk el, ha a hideg vajat nagy lyukú sajtreszelőn reszeljük hozzá.
  2. Amikor elmorzsoltuk a vajat, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a tojássárgáját, labdává gyúrjuk és fél órára a hűtőbe tesszük.
  3. A pihentett tésztát vékonyra nyújtjuk, és párosával kiszaggatjuk, az előmelegített sútőben halványbarnára sütjük.
  4. Amikor kihűlt, a fahéjas szilvalekvárral összeragasszuk őket. Meghintjük fahéjas porcukorral. Jól záródó dobozban tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a finomság nem rég lett tesztelve nálunk. Mind három kisfiamnak és a család többi tagjának is ízlett. Karácsonykor is biztos elkészítem.

További receptek

Florentine

Ha kekszre vágynátok és kipróbálnátok valami újdonságot, akkor ismerkedjetek meg a florentine-nel, ezzel a ropogós és természetéből adódóan gluténmentes, édes tallérral. Ennek a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...