Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáslinzer E2 konyhájából

Tojáslinzer E2 konyhájából
Tojáslinzer E2 konyhájából
48 perc / előkészület: 40 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családomban gyakran készítek linzert. Szapora, és kedvünkre lehet szaggatni, és viszonylag sokáig eláll. Húsvétra tojás formát, karácsonyra csillagokat, fenyőfákat gyártunk.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. (Hogy könnyebb legyen a margarinnal dolgozni, én le szoktam reszelni.)
  2. Ha már szépen összeállt, akkor 1-2 órára vagy egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
  3. A pihentetés után kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és kívánt formára kiszaggatjuk. Ha nincsen tojás formájú szaggató, egy puhább műanyag pohár is megteszi, amit össze lehet nyomni anélkül, hogy elpattanna.
  4. Előmelegített sütőben kb. 8 percig sütjük közepes lángon.
  5. Miután kihűlt, baracklekvárral összeragasztjuk. Porcukorral meghintjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 616
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

E2

Mióta szakács: 2017.04.14.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat húsvéti receptverseny
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tojás alakú aprósütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

401
finomliszt 50 dkg
porcukor 15 dkg
tojássárgája 1 db
margarin 25 dkg
sütőpor 1 csomag
sárgabaracklekvár 20 dkg