Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császármorzsa Katrin konyhájából

Császármorzsa Katrin konyhájából
Császármorzsa Katrin konyhájából
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családunk egyik kedvence...

hozzávalók / 4 adag

császármorzsa

tálalás

ajánlat

Tartalmas leves után nagyon finom második fogás...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba öntjük a grízt, a citrom reszelt héját és a kristálycukrot, majd a tejjel jól összekeverjük. Kb. fél órára hűtőbe rakjuk, hogy a gríz megdagadjon.
  2. Ezután hozzákeverjük a tojássárgáját. A fehérjét 1 csipet sóval felverjük habbá, és azt is belekeverjük.
  3. Majd az olajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben, és hozzáöntjük ezt a masszát.
  4. Kicsit hagyjuk, hogy megdermedjen, majd elkezdjük kevergetni (lapos fakanállal kockákra vágjuk), hogy kisebb darabok legyenek. Arra ügyeljünk, hogy minden oldala megsüljön-piruljon a masszának. Ahogy kevergetjük, apró darabokra törnek össze, és mindenhol jól megsülnek, pirulnak.
  5. Melegen tányérokba szedjük, kívánság szerint porcukorral megszórjuk és baracklekvárt teszünk rá.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 32 862
elküldve: 3
receptkönyvben: 121
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

smarni, császármorzsa sárgabaracklekvárral, lekváros smarni

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2018-08-28 18:24

A legtöbb receptben liszt is szerepel, sőt az osztrák változat csak lisztet tartalmaz.
Ezért is lehet, hogy a tejbegrízünk alig akar megsülni... :)

Medovarszki Tamásné
Katrin / Medovarszki Tamásné Tue, 2018-08-28 19:15

Én ez a receptem alapján készítem a császármorzsát már több éve, de nekem mindig megsül rendesen. Vagy nagyobb serpenyőben kéne sütni, vagy nagyobb lángon, s akkor biztos hogy megsül rendesen a tejbegríz.

315
búzadara 200 g
tojás 1 db
cukor 1 ek
tej 2 dl
citromhéj 1 citromból nyert
napraforgó olaj 1 ek
1 csipet
sárgabaracklekvár 3 ek
porcukor 2 csapott ek