Császármorzsa Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz

adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
802
Kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
4813
Kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 35.1 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 629.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 210 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 54.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 305 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 301 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
Összesen
802
Kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.3 g
Zsír
-
Összesen 210.3 g
-
Telített zsírsav 119 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3776.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 1263 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 264 mg
-
Foszfor 1266 mg
-
Nátrium 867 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 605.8 g
-
Cukor 298 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 324.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1833 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 436 micro
-
Kolin: 902 mg
-
Retinol - A vitamin: 1807 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1462 micro
Összesen
4813
Kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
236
Kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A búzadarát tálba tesszük, ráöntjük a hideg tejet és az olvasztott vaj felével jól összekeverjük. Pár órát pihentetjük.
- A tojások sárgáját, egy pici sót, a reszelt citromhéjat, a cukor felét a megduzzadt búzadarával jól összekeverjük.
- A tojáfehérjét habbá verjük, és apránként lassan a tésztába forgatjuk.
- A tésztát a maradék forró vajra öntjük, és keverés nélkül mérsékelten meleg sütőben addig sütjük, amíg meg nem szilárdul. Ekkor összevegdaljuk, beleszórjuk a mazsolát, a maradék cukrot, kissé összeforgatjuk, és visszatesszük a sütőbe, kb. 10-15 perc múlva kivesszük, és morzsalékosra keverjük. Baracklekvárral, porcukorral meghintve tálaljuk.
- Tepsi: 35x37 cm, magassága: 4 cm
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 35x37
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 44
- Össznézettség: 43716
- Feltöltés dátuma: 2013. január 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Katharosz
486 recept
Ez egy igazi retró édesség, de mi nagyon szeretjük, aki még nem próbálta, ajánlom a figyelmébe.
Hozzászólások
Imádom!
Nagyon finom!!!
Mivel ez a császármorzsa recept volt a legújabban felrakott, ez volt legelöl és nem is néztem, hogy ez süt?ben sült... csak elkezdtem csinálni. :) Utána meg már, amikor eljutottam odáig a receptben (és persze már 2 órája ázott a dara), akkor gondoltam, kipróbálom. Nálam valami nem stimmelt, pedig mindent ugyanúgy csináltam, ahogy leírtad. Egyrészt iszonyat nagy adag és esélye sem volt beleférni a tepsimbe (pedig pont ugyanakkora, mint a Tiéd - de gondolom, akkor nem elég magas, kb. 1,5 cm), így kb. a 2/3-át tudtam beleönteni. 25 perc sülés után is csak a teteje kezdett el megpirulni - és mint kés?bb kiderült, az alja meg odasülni. A közepe gyakorlatilag még ennyi id? után nyers maradt. Így inkább kivettem, kikanalaztam a tepsib?l és a szokásos módon folytattam tovább a készítését, nagy serpeny?ben, kavargatva-forgatgatva. És minden jó, ha a vége jó: nagyon finom császármorzsim lett, csak kicsit kalandos volt az elkészítése. :D ui.: a vajnak összesen a fele is b?ven elég hozzá, mert így kicsit zsíros lett (szerintünk)
Szia, sajnálom, hogy nem síkerült a leírás alapján, de én kb 30 éve készítem ilyen módon a császármorzsát, nekem még nem, volt olyan, hogy ne sikerült volna. A vajat teljesen beszívja, soha nem tapasztaltam, hogy zsiros lenne, de ha úgy érzed csináld kevesebb vajjal. A tepsi amiben sütni szoktam a régi gázt?zhelyemhez volt, és magasabb mint a mostani t?zhely tepsik, lemértem: 4 centi a magassága. Remélem tudtam segíteni. Üdv: Kati
Szia Kati! Köszönöm, hogy válaszoltál. :) Ez lesz akkor a titok, a 4 cm magas tepsi. Én olyat már nagyon rég láttam, illetve talán Édesanyámnak van egy régi, tényleg. Ne érts félre, végül is nagyon finom lett, és lehet, hogy csak tovább kellett volna sütnöm, nem tudom. Nyilván függ a süt?t?l is, a hozzávalóktól is, stb. A második adagba már csak fele annyi vajat raktam és így már tökéletes volt. :)
Szia Kati! Érdekes a süt?ben készült császármorzsa,legközelebb én is kipróbálom és így fogom elkészíteni :) Lenne egy kérésem,ha már itt vagyok és nézegettem a receptjeidet... nem vagyok egy m?szaki zseni...szóval el szerettem volna menteni 2 receptet (ami nem az enyém,hanem másé) a kedvenceim közé,de véletlenül a receptkönyvembe ment (mert béna voltam)...kiszeretném törölni és/vagy át tenni ahová szerettem volna,nehogy "lopással" vádoljon valaki... El?re is köszönöm a segítségedet! Üdv Mari
Szia, sajnos ezt én sem tudom még, nem régóta vagyok fenn ezen az oldalon, de talán a szerkeszt?k tudnak válaszólni. Üdv. Kati
Szia kedves Katharosz, nagyon szépen köszönöm a receptet. Ma elkészítettem, igazán remek lett. A családom imádja :).
Szia, örülök, hogy sikerült és persze, hogy ízlett, bevallom nálunk is nagyon régóta a család egyik kedvence. Üdv. Kati