Nosalty Logó

Császármorzsa Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Császármorzsa Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 802 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4813 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 236 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 802 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    210.3 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3776.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1263 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1266 mg
  • Nátrium
    867 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    605.8 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1833 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1462 micro
Összesen 4813 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 236 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A búzadarát tálba tesszük, ráöntjük a hideg tejet és az olvasztott vaj felével jól összekeverjük. Pár órát pihentetjük.
  2. A tojások sárgáját, egy pici sót, a reszelt citromhéjat, a cukor felét a megduzzadt búzadarával jól összekeverjük.
  3. A tojáfehérjét habbá verjük, és apránként lassan a tésztába forgatjuk.
  4. A tésztát a maradék forró vajra öntjük, és keverés nélkül mérsékelten meleg sütőben addig sütjük, amíg meg nem szilárdul. Ekkor összevegdaljuk, beleszórjuk a mazsolát, a maradék cukrot, kissé összeforgatjuk, és visszatesszük a sütőbe, kb. 10-15 perc múlva kivesszük, és morzsalékosra keverjük. Baracklekvárral, porcukorral meghintve tálaljuk.
  5. Tepsi: 35x37 cm, magassága: 4 cm
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 35x37
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 43716
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Katharosz 486 recept

Ez egy igazi retró édesség, de mi nagyon szeretjük, aki még nem próbálta, ajánlom a figyelmébe.

Hozzászólások

chiyori

Imádom!

Törölt felhasználó

Nagyon finom!!!

Kirion

Mivel ez a császármorzsa recept volt a legújabban felrakott, ez volt legelöl és nem is néztem, hogy ez süt?ben sült... csak elkezdtem csinálni. :) Utána meg már, amikor eljutottam odáig a receptben (és persze már 2 órája ázott a dara), akkor gondoltam, kipróbálom. Nálam valami nem stimmelt, pedig mindent ugyanúgy csináltam, ahogy leírtad. Egyrészt iszonyat nagy adag és esélye sem volt beleférni a tepsimbe (pedig pont ugyanakkora, mint a Tiéd - de gondolom, akkor nem elég magas, kb. 1,5 cm), így kb. a 2/3-át tudtam beleönteni. 25 perc sülés után is csak a teteje kezdett el megpirulni - és mint kés?bb kiderült, az alja meg odasülni. A közepe gyakorlatilag még ennyi id? után nyers maradt. Így inkább kivettem, kikanalaztam a tepsib?l és a szokásos módon folytattam tovább a készítését, nagy serpeny?ben, kavargatva-forgatgatva. És minden jó, ha a vége jó: nagyon finom császármorzsim lett, csak kicsit kalandos volt az elkészítése. :D ui.: a vajnak összesen a fele is b?ven elég hozzá, mert így kicsit zsíros lett (szerintünk)

Katharosz

Szia, sajnálom, hogy nem síkerült a leírás alapján, de én kb 30 éve készítem ilyen módon a császármorzsát, nekem még nem, volt olyan, hogy ne sikerült volna. A vajat teljesen beszívja, soha nem tapasztaltam, hogy zsiros lenne, de ha úgy érzed csináld kevesebb vajjal. A tepsi amiben sütni szoktam a régi gázt?zhelyemhez volt, és magasabb mint a mostani t?zhely tepsik, lemértem: 4 centi a magassága. Remélem tudtam segíteni. Üdv: Kati

Kirion

Szia Kati! Köszönöm, hogy válaszoltál. :) Ez lesz akkor a titok, a 4 cm magas tepsi. Én olyat már nagyon rég láttam, illetve talán Édesanyámnak van egy régi, tényleg. Ne érts félre, végül is nagyon finom lett, és lehet, hogy csak tovább kellett volna sütnöm, nem tudom. Nyilván függ a süt?t?l is, a hozzávalóktól is, stb. A második adagba már csak fele annyi vajat raktam és így már tökéletes volt. :)

Törölt felhasználó

Szia Kati! Érdekes a süt?ben készült császármorzsa,legközelebb én is kipróbálom és így fogom elkészíteni :) Lenne egy kérésem,ha már itt vagyok és nézegettem a receptjeidet... nem vagyok egy m?szaki zseni...szóval el szerettem volna menteni 2 receptet (ami nem az enyém,hanem másé) a kedvenceim közé,de véletlenül a receptkönyvembe ment (mert béna voltam)...kiszeretném törölni és/vagy át tenni ahová szerettem volna,nehogy "lopással" vádoljon valaki... El?re is köszönöm a segítségedet! Üdv Mari

Katharosz

Szia, sajnos ezt én sem tudom még, nem régóta vagyok fenn ezen az oldalon, de talán a szerkeszt?k tudnak válaszólni. Üdv. Kati

Törölt felhasználó

Szia kedves Katharosz, nagyon szépen köszönöm a receptet. Ma elkészítettem, igazán remek lett. A családom imádja :).

Katharosz

Szia, örülök, hogy sikerült és persze, hogy ízlett, bevallom nálunk is nagyon régóta a család egyik kedvence. Üdv. Kati

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek