r
Nosalty Logó

Császármorzsa Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Császármorzsa Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 802 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4813 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 236 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 802 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    210.3 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3776.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1263 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1266 mg
  • Nátrium
    867 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    605.8 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1833 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1462 micro
Összesen 4813 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 236 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A búzadarát tálba tesszük, ráöntjük a hideg tejet és az olvasztott vaj felével jól összekeverjük. Pár órát pihentetjük.
  2. A tojások sárgáját, egy pici sót, a reszelt citromhéjat, a cukor felét a megduzzadt búzadarával jól összekeverjük.
  3. A tojáfehérjét habbá verjük, és apránként lassan a tésztába forgatjuk.
  4. A tésztát a maradék forró vajra öntjük, és keverés nélkül mérsékelten meleg sütőben addig sütjük, amíg meg nem szilárdul. Ekkor összevegdaljuk, beleszórjuk a mazsolát, a maradék cukrot, kissé összeforgatjuk, és visszatesszük a sütőbe, kb. 10-15 perc múlva kivesszük, és morzsalékosra keverjük. Baracklekvárral, porcukorral meghintve tálaljuk.
  5. Tepsi: 35x37 cm, magassága: 4 cm
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 35x37
  • Receptkönyvben: 253
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 47147
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Császármorzsa Katharosz konyhájából
Katharosz 498 recept

Ez egy igazi retró édesség, de mi nagyon szeretjük, aki még nem próbálta, ajánlom a figyelmébe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek