r
Nosalty Logó

Croque-en-bouche mézes krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nefelejcs
Croque-en-bouche mézes krémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A fánkokhoz

A krémhez

A karamellhez

Összesen 432 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A fánkokhoz

A krémhez

A karamellhez

Összesen 4304 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A fánkokhoz

A krémhez

A karamellhez

Összesen 212 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 432 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.9 g

Zsír

  • Összesen
    231 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3370.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1095 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    1237 mg
  • Nátrium
    712 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.2 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    767.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    446 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    1487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2174 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2109 micro
Összesen 4304 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 212 Kcal

Hozzávalók

A fánkokhoz

A krémhez

A karamellhez

Elkészítés

A fánkokhoz

  1. A vajat 3 dl vízzel felforraljuk, majd egyszerre beleöntjük a lisztet. Levesszük a tűzről, és egy fakanállal gyorsan simára keverjük.
  2. Amíg a massza hűl, elkezdjük a krémet: a tojássárgákat a mézzel, kevés tejjel, liszttel elkeverjük. A többi tejet a vaníliával felforraljuk. Hozzáöntjük a tojásos keveréket, és nagyon kis lángon besűrítjük, majd kihűtjük.
  3. Amikor a fánkmassza lehűlt, felverjük az egész tojásokat egy tálban, és apránként hozzáadjuk a masszához - ezt legjobb géppel keverni! Az a jó sűrűség, ha a massza - nem túl könnyen - de leesik a kanálról.
  4. Vizezett sütőlapra kiskanállal diónyi halmokat rakunk (kb. 65 db lesz), tetejüket vizes kézzel elsimítgatjuk, és 200 fokon 20-25 perc alatt kisütjük. Utána nyissuk résnyire a sütő ajtaját, és hagyjuk hűlni a fánkokat, így - talán - nem esnek össze.
  5. Ennyi idő alatt kb. lehűlt a krém alapunk, amihez hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. A kész krémet hűtőben tartjuk, amíg a tészta elkészül. Végül a fánkokon kis lyukat fúrunk, és nyomózsák segítségével a krémmel megtöltjük. Süteményes tálra feltornyozzuk, és karamellt csepegtetünk rá.
  6. A karamellhez 10 dkg cukrot világosbarnára pirítunk, majd pár csepp ecetet adunk hozzá, hogy minél tovább nyúlós maradjon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 45x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3028
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 16.

Ajánló

Tokaji aszú illik hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Croque-en-bouche mézes krémmel
Nefelejcs 4 recept

Férjem kedvence ez a süti, születésnapjára mindig ezt kér, torta helyett. Bár az elkészítése nem a legegyszerűbb, ha az ember szeret valakit...

Hozzávalók

A fánkokhoz

A krémhez

A karamellhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!