Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Margarinos szelet

Margarinos szelet
Margarinos szelet
80 perc / előkészület: 50 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy hagyományos, finom sütemény.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A besamelhez

A csokimázhoz

ajánlat

Ha több krémmel szeretnénk, akkor a besamelt lehet 1-2 dl tejjel és 1-2 ek liszttel bővíteni. Én így készítem.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta:

  1. A liszt és a szódabikarbóna kivételével mindent habosra keverünk, majd hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát is.
  2. 3 részre osztjuk a tésztát, majd egyenként kisütjük őket, és kb 180°C-on 10 perc alatt, míg aranybarna lesz.

Töltelékek:

  1. A margarint és a porcukrot habosra keverjük.
  2. A tejet, lisztet, (cukrot) simára keverjük, majd sűrűre főzzük.
  3. Folyamatos keverés mellett kihűtjük, majd hozzákeverjük a porcukros masszát.
  4. Két részre osztjuk: az egyikbe egy csomag vaníliás cukrot, a másikba 1-2 ek. kakaóport keverünk.
  5. A krémmel megtöltjük a lapokat.

Csokimáz:

  1. A hozzávalókat simára keverjük, majd lassú tűzön megfőzzük.
  2. A tűzről levéve hozzákeverünk kb. diónyi nagyságú margarint, elkeverjük és már öntsük is a süteményre.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 950
elküldve: 3
receptkönyvben: 345
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

krisztaaa

Mióta szakács: 2010.11.04.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

margarinkrémes szelet, margarinos és csokikrémes szelet

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

spci
spci Thu, 2011-12-29 23:40

Kedves Krisztaaa! Milyen állagúnak kell lennie a tésztának, mert nekem ez se nem folyékony, hogy beleöntsem a tepsibe, se nem gyúrható, hogy kinyújtsam, pedig mindent a leírtak szerint csináltam. Ragad a tészta, nem is sikerült nagyra 30x40-esre kenegetni, csak kb. 23x30-as lett belőle. Szóval, kérnék egy kis segítséget, hogy legközelebb ne vacakoljak ennyit... BUÉK

488
tojás 2 db
porcukor 20 dkg
margarin 5 dkg
méz 1 ek
1 csipet
tejföl 1 ek
finomliszt 40 dkg
szódabikarbóna 1 tk
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tej 0.5 l
finomliszt 4 evőkanál
cukor 1 ek
cukrozatlan kakaópor 4 ek
cukor 4 ek
víz 4 ek