r
Nosalty Logó

Békebeli rántott hús

Gerzsenyi Flóra
Békebeli rántott hús
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

664
Kalória
45.3g
Fehérje
73.4g
Szénhidrát
19.2g
Zsír
132.4g
Víz
260g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 664 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2656 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1530 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    132.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 664 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.4 g

Zsír

  • Összesen
    76.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1040 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6120.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    707 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    2066 mg
  • Nátrium
    2708 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    293.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    529.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    909 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 2656 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

  1. A sertésszeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, majd hagyományos módon bepanírozzuk. Először lisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba mártjuk, és végül jó alaposan bevonjuk a morzsával, hogy szép, vastag kabátja legyen.
  2. Bő, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy lecsöpögjön róla a fölösleges zsiradék.
  3. Frissen tálaljuk, autentikusan vegyes körtettel és savanyúsággal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 30 p

A vasárnapi ebédek fő attrakciója, a császárzsemlék kedvenc kiegészítője, az osztálykirándulós szendvicsek sztárja és a hentes pultok bestsellere: az örök érvényű és megunhatatlan kabátos hús. Én mind a mai napig szent áhítattal érzékenyülök el, mikor édesanyám ezzel vár. Egy szó, mint száz, kedves ételem nekem a kirántott hús meg a rizsa! Szinte már hungarikum, amire őszintén büszkék lehetünk. Készülhet csirkéből, sertésből, borjúból, kiklopfolva vagy vastagon hagyva, zsírban vagy olajban sütve, de az eredmény mindig ugyanaz: ropogós külső és szaftos belső. Köretei is variálhatóak (ahány ház, annyi szokás), mi a jó kis petrezselymes kolompérra és a RIZSÁRA, vagyis a rizibizire esküszünk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...