r
Nosalty Logó

Köleslisztes répatorta

NS
Köleslisztes répatorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

401
Kalória
7.9g
Fehérje
39.9g
Szénhidrát
24.3g
Zsír
47.7g
Víz
116.9g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
35.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 401 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3197 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1864 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 401 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    194.5 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3774.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    882 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1556 mg
  • Nátrium
    930 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    319.1 g
  • Cukor
    285 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    381.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2480 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    6189 micro
  • β-karotin
    14910 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1434 micro
Összesen 3197 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    589 micro
  • β-karotin
    1420 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 304 kcal

Elkészítés

  1. A tojássárgákat a mézzel krémesre keverjük. Hozzáadjuk a puha vajat, a citrom levét, sót, a mézeskalács fűszerkeveréket, az őrölt mandulát, végül a reszelt répát.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a tojásos masszához adjuk.
  3. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, végül ezt is hozzáadjuk a masszához.
  4. Szilikon tortaformába (vagy vajjal kikent, kilisztezett sima sütőformába) töltjük a masszát, és előmelegített sütőben megsütjük. Marcipánnal és cukortoll segítségével díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

A torta kisfiam 1. szülinapjára készült. Sokat vadásztam a neten répatorta után, mert nagyon akartam figyelni rá, hogy olyan legyen, amit egy kisbaba is megkóstolhat. Végül egy védőnői oldalon találtam meg ezt a receptet, amit választottam. Nekem nem igazán jött be, kicsit kesernyés utóíze volt a köles miatt, de a fiam imádta, boldogan ette -minden falat után azt mondogatta, hogy: "nyam-nyam" - és nem kellett tartanom tőle, hogy esetleg egy vajas-krémes tortától megfájdul a pocakja. Természetesen a vendégeknek volt  "rendes" torta is, az egyik kedvenc diótortánk, csak nagyobb kiadásban, 9 tojásból, és több krémmel, marcipánosan. A macitorta díszítése nem túl profi (Apa és a nagy tesó műve), de ez egy olyan torta, amihez ragaszkodtunk az első szülinap miatt, hogy saját készítésű legyen.

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek