r
Nosalty Logó

Citrus illatú szendvics

Maria.
Citrus illatú szendvics
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sziruphoz

673
Kalória
13.9g
Fehérje
116g
Szénhidrát
16.7g
Zsír
54.5g
Víz
95.8g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
38.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sziruphoz

Összesen 673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sziruphoz

Összesen 4032 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sziruphoz

Összesen 294 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    116 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    100.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2047.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1008 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    695.9 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    327.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    542 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    601 micro
Összesen 4032 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 294 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A fenti összetevőkből tésztát dagasztunk.
  2. Hagyjuk meleg helyen 50-60 percet kelni.
  3. Amíg kel a tészta, előkészítjük a cukrot, amelybe belereszeljük a narancs és a citrom héját (vagy csak az egyiket). Jól összekeverjük.
  4. Egy lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, és olvasztott vajjal alaposan megkenjük. A maradék olvasztott vajjal kikenjük a püspökkenyér-formát.
  5. A megkent tésztát megszórjuk az illatos cukorral, és csíkokra vágjuk. Öt egyforma széles csíkra. Fektessük egymásra a csíkokat, és vágjuk hat egyforma részre.
  6. A kikent formába belerakjuk a tésztát, egymás mellé függőlegesen. Letakarjuk, és hagyjuk 30-40 percet kelni.
  7. Előmelegített sütőben süssükkb. 30-35 percet. Amikor a teteje már ropogós, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
  8. A narancs vagy a citrom levét kinyomjuk, és összekeverjük a porcukorral. A cukros öntettel meglocsoljuk a tészta tetejét.
  9. Kivesszük a formából, és külön darabokra szedjük. Kínálhatjuk mézzel, lekvárral vagy amivel csak szeretnénk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x12

Ezt egy szlovák weboldalon találtam. Nagyon ötletes kalács. Nem az a hagyományos, és valami újat szerettem volna készíteni hát nekiálltam megcsinálni. Mindenki azt ken rá, amit csak akar. Reggelire, tízóraira, uzsonnára vagy csak úgy, ha valami édességre vágyunk.

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek