r
Nosalty Logó

Nutellás hópehely

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sziszka_05
Nutellás hópehely
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 466 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3720 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 306 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 466 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86 g

Zsír

  • Összesen
    110.1 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2633 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1175 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    584.1 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    642 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    613 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 3720 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 306 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Egy tálba beleöntjük a lisztet, margarint, vaníliás cukrot és a tojásokat. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejjel és a cukorral, majd a lisztes keverékhez adjuk. Jól összedolgozzuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát 4 egyenlő cipóra osztjuk. Egy tepsit vagy nagyobb tortaformát (28 cm) kibélelünk sütőpapírral.
  3. Az első cipóból 28 cm kört formázunk, majd áthelyezzük a tepsire. Megkenjük a nutella 1/3-val. A második és a harmadik cipóval is ugyanígy járunk el. Az utólsóval pedig befedjük az egészet.
  4. A tészta közepébe egy poharat helyezünk, csak idáig fogjuk bevágni a szeleteket (a közepe egyben marad). 16 egyenlő részre osztjuk a tésztát, és egy lisztbe mártott késsel felszeleteljük.
  5. Az első szeletet kétszer megcsavarjuk jobb oldalra, majd a tőle balra levőt kétszer balra. Az így kapott 2 sodort rudat összeillesztjük. A további szeletekkel is hasonlóan járunk el. Kettesével összeillesztjük őket.
  6. Amíg a sütő bemelegszik, hagyjuk pihenni.
  7. Sütés előtt megkenjük egy kevés tejjel a tetejét. Vigyázzunk, ha sütés közben nagyon pirul, takarjuk le félidőben. Kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Töltelék

  1. Nutella helyet használhatunk más tölteléket is, amihez éppen kedvünk van (lekvár, túró, margarin és fahéj keveréke...).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 74
  • Össznézettség: 112673
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nutellás hópehely
sziszka_05 5 recept

Egy gasztroblogon találkoztam a recepttel, nagyon megtetszett, így én is elkészítettem.

Hozzászólások

Katica

Kedves Sziszka! Csodálatos a kalácsod..nagyon szívesen elkészíteném. Kérlek szépen,ha módodban áll, küld el a gasztro -blog linkjét, hátha le vannak a fázisok is fotózva. El?re is köszönöm és gratulálok a sütidhez.

Katica

Közben megtaláltam...köszönöm. http://gabicsek.blogspot.hu/2013/12/fonott-kakaos-mogyorokremes-kalacs.html

sziszka_05

Pontosabb fázisfotókat itt találsz: http://www.goodshomedesign.com/braided-nutella-bread/ Remélem segítettem!

Katica

Köszönöm szépen segítségedet.Elkészítettem,csodálatos és finom lett...gyakori "vendég" lesz nálunk,mert mindenki szereti a kalácsokat bármin? formában és töltelékkel,de még töltelék nélkül is....Még egyszer köszönöm és gratulálok. Még annyit tennék hozzá,hogy a tojások fehérjét kihagytam,mivel közel 40 éves konyhai tapasztalatom alapján, sokkal szebb és finomabb a kelesztett tészta nélküle.

sziszka_05

Pontosabb fázisfotókat itt találsz: http://www.goodshomedesign.com/braided-nutella-bread/ Remélem segítettem!

pinky_s

Eredetileg csak egyféle sütit akartam karácsonyra, de mikor ezt megláttam, muszáj volt ezt is megsütnöm. Ugyanilyen szép lett, mint a képen, pedig nekem szoktak gondjaim lenni a kinézettel, de tényleg egyszer? az összeállítása, és persze finom is! A tetejét a kimaradó tojásfehérjével kentem meg, és tálalás el?tt szitáltam rá egy kis porcukrot, így még "karácsonyiasabb" lett. A tésztájába sokalltam a cukrot, mivel a töltelék is nagyon édes, de ez csak én vagyok. Like!!

mermaid25

Megsütöttem, és nagyon szép lett :) Annyi kis hibája van, hogy eléggé megbarnult a tésztája is, így nem annyira mutatós, nem válik el annyira a nutella színe a tésztától. Nem bonyolult süti, de azért elég id?igényes. Ez lesz holnap a reggeli, remélem az íze is jó lesz:) Köszönöm a receptet!

csobanvali

Nagyon finom sütemény megsütöttük. Szerintem hiányzik bel?le egy csipet só,ami kiemeli az ízét. Szerintem minden kelt tésztába kell tenni sót!

Törölt felhasználó

Én megsütöttem, de sztem nagyon sok 40 perc. 20 perc után kivettem, nagyon finom! http://kepfeltoltes.hu/view/150417/11123991_10206543569817300_1080948758_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Intizar

Ah, köszönöm a "fázisfotókat", épp kérni akartam! És: jól látom-e, hogy ez lényegében ugyanaz, mint a kakaós (nutellás, diós, stb) csiga, csak más formában? Tehát meg lehet csinálni a kakaós vagy esetleg diós töltelékkel is?

sziszka_05

Szerintem jól m?ködne kakaós, diós vagy fahéjas töltelékkel is.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?