Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nutellás hópehely

Nutellás hópehely
Nutellás hópehely
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gasztroblogon találkoztam a recepttel, nagyon megtetszett, így én is elkészítettem.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Egy tálba beleöntjük a lisztet, margarint, vaníliás cukrot és a tojásokat. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejjel és a cukorral, majd a lisztes keverékhez adjuk. Jól összedolgozzuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát 4 egyenlő cipóra osztjuk. Egy tepsit vagy nagyobb tortaformát (28 cm) kibélelünk sütőpapírral.
  3. Az első cipóból 28 cm kört formázunk, majd áthelyezzük a tepsire. Megkenjük a nutella 1/3-val. A második és a harmadik cipóval is ugyanígy járunk el. Az utólsóval pedig befedjük az egészet.
  4. A tészta közepébe egy poharat helyezünk, csak idáig fogjuk bevágni a szeleteket (a közepe egyben marad). 16 egyenlő részre osztjuk a tésztát, és egy lisztbe mártott késsel felszeleteljük.
  5. Az első szeletet kétszer megcsavarjuk jobb oldalra, majd a tőle balra levőt kétszer balra. Az így kapott 2 sodort rudat összeillesztjük. A további szeletekkel is hasonlóan járunk el. Kettesével összeillesztjük őket.
  6. Amíg a sütő bemelegszik, hagyjuk pihenni.
  7. Sütés előtt megkenjük egy kevés tejjel a tetejét. Vigyázzunk, ha sütés közben nagyon pirul, takarjuk le félidőben. Kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Töltelék

  1. Nutella helyet használhatunk más tölteléket is, amihez éppen kedvünk van (lekvár, túró, margarin és fahéj keveréke...).
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 98 687
elküldve: 21
receptkönyvben: 566
elkészítve: 68/68
Facebookon megjelent: 1

szakács

sziszka_05

Mióta szakács: 2013.12.12.
5 recept

receptjellemzők

konyha: horvát
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

nutellás kalács, formázott kalács, töltött kalács

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Intizar
Intizar Fri, 2015-11-27 17:47

Ah, köszönöm a "fázisfotókat", épp kérni akartam!
És: jól látom-e, hogy ez lényegében ugyanaz, mint a kakaós (nutellás, diós, stb) csiga, csak más formában? Tehát meg lehet csinálni a kakaós vagy esetleg diós töltelékkel is?

csobanvali
csobanvali Wed, 2015-01-21 10:58

Nagyon finom sütemény megsütöttük.
Szerintem hiányzik belőle egy csipet só,ami kiemeli az ízét.
Szerintem minden kelt tésztába kell tenni sót!

mermaid25
mermaid25 Sat, 2014-11-29 18:16

Megsütöttem, és nagyon szép lett :) Annyi kis hibája van, hogy eléggé megbarnult a tésztája is, így nem annyira mutatós, nem válik el annyira a nutella színe a tésztától. Nem bonyolult süti, de azért elég időigényes. Ez lesz holnap a reggeli, remélem az íze is jó lesz:) Köszönöm a receptet!

pinky_s
pinky_s Fri, 2013-12-27 20:08

Eredetileg csak egyféle sütit akartam karácsonyra, de mikor ezt megláttam, muszáj volt ezt is megsütnöm. Ugyanilyen szép lett, mint a képen, pedig nekem szoktak gondjaim lenni a kinézettel, de tényleg egyszerű az összeállítása, és persze finom is! A tetejét a kimaradó tojásfehérjével kentem meg, és tálalás előtt szitáltam rá egy kis porcukrot, így még "karácsonyiasabb" lett. A tésztájába sokalltam a cukrot, mivel a töltelék is nagyon édes, de ez csak én vagyok. Like!!

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Tue, 2013-12-17 13:38

Kedves Sziszka!

Csodálatos a kalácsod..nagyon szívesen elkészíteném. Kérlek szépen,ha módodban áll, küld el a gasztro -blog linkjét, hátha le vannak a fázisok is fotózva. Előre is köszönöm és gratulálok a sütidhez.

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Wed, 2014-01-08 18:32

Köszönöm szépen segítségedet.Elkészítettem,csodálatos és finom lett...gyakori "vendég" lesz nálunk,mert mindenki szereti a kalácsokat bárminő formában és töltelékkel,de még töltelék nélkül is....Még egyszer köszönöm és gratulálok.

Még annyit tennék hozzá,hogy a tojások fehérjét kihagytam,mivel közel 40 éves konyhai tapasztalatom alapján, sokkal szebb és finomabb a kelesztett tészta nélküle.

466
finomliszt 50 dkg
tej 2.5 dl
cukor 7 dkg
élesztő 4 dkg
margarin 5 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 2 db
tojássárgája 1 db
nutella 15 dkg