r
Nosalty Logó

Citromtorta Somikatus konyhájából

Somikatus
Citromtorta Somikatus konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához:

A krémek közé:

A krémhez:

361
Kalória
7.2g
Fehérje
35.5g
Szénhidrát
21.5g
Zsír
60.8g
Víz
110.5g
Koleszterin
628.3mg
Élelmi rost
19.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához:

A krémek közé:

A krémhez:

Összesen 361 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához:

A krémek közé:

A krémhez:

Összesen 4340 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához:

A krémek közé:

A krémhez:

Összesen 228 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 361 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.4 g

Zsír

  • Összesen
    258 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5895.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1498 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    2220 mg
  • Nátrium
    1897 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    425.4 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    729.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    963 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    952 mg
  • Retinol - A vitamin:
    949 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1511 micro
Összesen 4340 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 228 kcal

Elkészítés

A piskótához:

  1. A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal robotgéppel kb. 8-10 perc alatt felverjük. (Nem választjuk szét a tojásfehérjét és sárgáját.)
  2. Hozzáadjuk a vizet és az étolajat.
  3. A lisztet és a sütőport egy külön edényben jól összekeverjük, majd a felvert tojásokhoz adjuk, és fakanállal könnyed mozdulatokkal összekeverjük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 30-35 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e.
  5. A piskótát elfelezzük, majd csak akkor dolgozunk vele tovább, ha kihűlt.

A krémek közé:

  1. A tejfölbe belekeverjük a friss citromok levét, a vaníliás cukrot és a cukrot (vagy folyékony édesítőt).
  2. A cukrászhabot keményre verjük, majd hozzáadjuk a citromos tejfölt, és jól elkeverjük.

A krémhez:

  1. A krémet három egyenlő részre osztjuk, és a krém harmadával megkenjük a torta aljának szánt piskótát. Én általában azt a felét szoktam a torta tetejének használni, ami sütéskor a piskóta alja, mivel az egyenletesebb.
  2. A babapiskótákat egy pillanatra lime üdítőbe forgatjuk, de figyeljünk, hogy ne ázzon el a túlságosan.
  3. A citromos babapiskótákat az első réteg krémre szorosan egymás mellé fektetjük, az egész tortát kirakjuk vele, ahol nem fér el egy egész darab, azt méretre vágjuk.
  4. A babapiskótás rétegre kenjük a citromos krém második harmadát, majd a krémre helyezzük a felső réteg piskótát.
  5. A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát, tetejét. Ízlés szerint díszíthetjük negyed citrom karikákkal, fehér csokoládéval, mandula szeletekkel, torta drazsékkal. Én a fehér csokit választottam.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Nagyon szeretjük a krémes süteményeket, eddig a csokis volt a kedvenc. Valami egész különlegeset szerettem volna készíteni a párom születésnapjára, aki a tejszínes, lágy, könnyű krémeket szereti. Napokig gondolkodtam, milyen tortát készítsek, még végül összeállt a kép a gondolataimban. Citromos lett belőle. Mindenkinek ajánlani tudom, hiszen egyszerű és nagyszerű!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...