r
Nosalty Logó

Dupla-citromos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Dupla-citromos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az aljához

A tetejéhez

Összesen 232 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az aljához

A tetejéhez

Összesen 1853 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az aljához

A tetejéhez

Összesen 321 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 232 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    83.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    721 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.6 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    796 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 1853 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 321 Kcal

Hozzávalók

Az aljához

A tetejéhez

Elkészítés

Az aljához

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet porcukorral, sóval és citromhéjjal. A vajat villával nyomkodjuk bele a keverékbe, hogy minél kisebb darabokban legyen.
  3. Tegyük az így összeállított tésztát egy 26 cm átmérőjű tortaformába. (Ezt előzőleg nem kell kikenni.) Majd nyomkodjuk finoman bele a tésztát a formába. Ekkor mehet az előmelegített sütőbe 25-30 percre sülni, míg halványbarna nem lesz a teteje.

A tetejéhez

  1. Ezalatt egy tálban keverjük ki a tojást a cukorral úgy, hogy egyneművé váljon. Majd öntsük hozzá a citromlevet, ezt is keverjük el, és végül adjuk hozzá a maradék (2 ek) lisztet, amivel teljesen simára keverjük.
  2. Amint kivettük a sütőből a citromos sütit, öntsük rá a tojásos keveréket és tegyük vissza. Csökkentsük a hőmérsékletet 150 fokra, és süssük addig a sütit, ameddig a teteje már biztosan megáll, ez kb. 30-35 perc.
  3. Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni a sütit, csak így tudjuk majd szépen vágni. Felvágás előtt körbevághatjuk, hogy biztosan szépen vehessük ki a formából. Tálaláskor szitáljunk rá porcukrot. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 33636
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 29.

Ajánló

Ez a süti roppant egyszerűen elkészíthető, és őrült finom!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kezdődik a suli és nálunk a vitaminkúra ideje. Reggel citromos limonádé, délután gyümölcslé citrommal, és még az édességekbe is csempészek citromot! Ez a süti eredetileg szögletes formában készül és kockákat vágnak belőle, de így tortaként sokkal rusztikusabb és tetszetősebb.

Hozzászólások (4)

-Likőr-

Recept mentve, isteninek t?nik, tuti el fogom készíteni:-))

Gréti

Tényleg nagyon fincsi, én csökkentettem egy pindurkát a cukor mennyiséget az eredeti recepthez képest és így is elég édes. üdv, G

wyv

Aki nem akar úgy járni, mint én, az inkább tegye a tésztát 30 percre a h?t?be, amint összeállt és csak utána nyomkodja a formába.

Törölt felhasználó

A süti lapos lett. Az alja kicsi, hajlamos leégni. Szerintem nem nagy szám! A Nosalty rendszeresen ajánl olyan recepteket, melyek nem sikerülnek! Ez a recept 8-szor lett kiemelve. Egyáltalán megcsinálta ezt a receptet valaki??

Gréti

Szia Kata, hát akkor más az ízlésünk. A Nosalty-nál dolgozom és ez az angol süti lett az egyik kedvenc az irodában. Mindig emlegetik a kollégák, és kérik csináljam meg még egyszer. Sajnálom, hogy nem nyerte el a tetszésed. Szerencsére jó sok más citromos süti található az oldalon, csak legyen az embernek ideje, hogy mind kipróbálja! üdv, G

Filamér

Segítséget kérnék szépen: 6 ev?kanál vaj, az grammra mennyi? Nem igazán értem, hogy lehet a h?t?hideg vajat ev?kanállal kimérni (hiszen utána kis kockákra kell vágni, tehát tényleg hideg kell legyen). A vajat csak száraz hozzávalókhoz kell tenni, de nem összekeverni, csak belenyomkodni? Hogy lesz ebb?l valamennyire egynem? sütialj?

Hozzávalók

Az aljához

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.