r
Nosalty Logó

Citromos-mascarponekrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Citromos-mascarponekrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Citromos krém

Összesen 273 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Citromos krém

Összesen 2727 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Citromos krém

Összesen 269 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 273 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    192.9 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1813 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    798 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.8 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    899 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1484 micro
Összesen 2727 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Citromos krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt bekapcsoljuk. A tortaforma alját bekenjük vajjal, majd szórunk rá pici lisztet.
  2. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a csipet sót, és habverő segítségével keményre felverjük. Utána hozzákeverjük a tojássárgáját, majd széles fakanál segítségével óvatosan a lisztet és a szódabikarbónát, a kristálycukrot is hozzákeverjük.
  3. Majd beleöntjük a tortaformába, s közepes fokozaton kb. 30 percig sütjük. Én félidőben kiveszem, s a belső felét rakom kívülre, hogy egyformán átsüljön a torta mindkét oldala. Utána fogvájó segítségével leellenőrzöm, ha már nem ragad, akkor elkészültünk.
  4. Amíg sül a torta, elkészítjük a citromos-mascarponés krémet.
  5. A mascarponét, a cukrot és a citrom héját és a levét gépi habverővel jól elkeverjük. De akár villával is lehet. Külön magasabb falú tálban felverjük a tejszínt, majd a végén a habfixálót is beleszórjuk, s azzal még kicsit verjük, majd a citromos-mascarponés krémet és a tejszínt együtt tovább verjük, míg az egész jó kemény lesz.
  6. Ezt kb. 1 órára hűtőbe rakjuk, majd megtöltjük vele a piskótát, amit előtte 2 felé vágtunk. Ezután a megtöltött tortát hűtőbe rakjuk pár órára, majd lehet akár marcipánnal vagy bármivel díszíteni.
  7. Én szinte mindig előző nap délután megsütöm a tortát, kidíszítem, s másnap szeleteljük, és ehetjük is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 44
  • 7 napos nézettség: 160
  • Össznézettség: 49818
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 23.

Ajánló

Ezt a finom tortát főleg születésnapokra érdemes elkészíteni. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

6-8 éve én sütöm a család születésnapi tortáit. Régen a csokitortát szerettük, most pedig inkább ezt a citromos-mascarponekrémes tortát. 

Hozzávalók

Piskóta

Citromos krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...