Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromtorta Anita konyhájából

Citromtorta Anita konyhájából
Citromtorta Anita konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem nézni az Ízőrzők című műsort, abban láttam, gondoltam, kipróbálom. Nagyon nagy sikere lett!

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

Az 1. krémhez

A 2. krémhez

A 3. krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A citrom héját lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket felverjük habnak, kanalanként beletesszük a cukrot, majd a tojások sárgáját, a citromhéjat, és a vaníliás cukrot is. A lisztben elkeverjük a sütőport, és óvatosan, nehogy a habot összetörjük, ezt is a sütemény alapba keverjük. A tortaformát kizsírozzuk, vagy sütőpapírt teszünk az aljába, és elsimítjuk benne a piskóta masszát. Betesszük a sütőbe. Minimum 10 percig nem nyitjuk ki az ajtót, nehogy összeessen a torta. Kb. 30 perc alatt megsül. Tűpróba, hűlni hagyjuk.
  3. 1. krém: 4 dl tejet felforralunk. Közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, és a forró tejbe apránként belecsurgatjuk. Addig főzzük, amíg sűrű krémet kapunk. A tűzről levéve félretesszük hűlni, közben néhányszor átkeverjük, hogy ne bőrösödjön be a teteje.
  4. 2. krém: Egy lábasban vizet forralunk. Amikor már gőzölög, ráhelyezünk egy másikat, ami éppen ráilleszkedik, és abban a 6 tojásfehérjét a cukorral felverjük. Amikor elkészült, ezt is kihűtjük.
  5. 3. krém: A puha vajat a cukorral, majd a citrom kifacsart levével habosra keverjük.
  6. A tortalapot kivesszük a formából, a sütőpapírt lehúzzuk az aljáról, és háromfelé vágjuk. A meghűlt krémeket összekeverjük, és megtöltjük vele a tortát úgy, hogy a külsejére is bőségesen maradjon. Minden lapot, majd a torta oldalát és a tetejét is átkenjük citromos krémmel. Az egész citromot félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. Habzsák segítségével kidíszítjük a torta peremét krémmel, végül tetszés szerinti elrendezésben citrom szeleteket rakunk mellé. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy átdermedjen. 
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 218
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Anita1981

Mióta szakács: 2012.02.11.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

citromkrémes torta, citromos torta, tojáshabos citromtorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-01-02 12:18

Kedves Anita!

Annyira guszta.:-O
Én is szeretem nézni az Ízőrzőket.:-O
Köszi a receptet.:-o

Békés, boldog, szeretetteljes, egészséget és megértést hozó új évet kívánok!

Éva-Anyóca

433
tojás 6 db
porcukor 6 csapott ek
finomliszt 6 púpozott ek
citromhéj 1 citromból nyert
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tej 6 dl
finomliszt 6 evőkanál
cukor 3 ek
tojásfehérje 6 db
cukor 6 ek
vaj 25 dkg
cukor 6 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
citrom 1 db