Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült citromkrémes torta

Sült citromkrémes torta
Sült citromkrémes torta
90 perc / előkészület: 20 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy pohár tejeskávé mellé isteni finom sütemény... A mai csajos délutánon kipróbáltuk.:)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit: 25 dkg lisztet, 20 dkg vajat, csöpp sót és 1 tojást.
  2. Piteforma aljába a tészta felét gombóconként belenyomkodjuk, majd a tészta másik feléből kb. 3 cm-es peremet készítünk neki. 180 fokon 30 percig elősütjük, majd hűlni hagyjuk.
  3. Elkészítjük a krémet: 1 citrom reszelt héját, 4 citrom levét, 2 egész tojást, 2 tojássárgáját, 25 dkg mascarponét és 10 dkg cukrot kikeverünk. A kihűlt tésztára öntjük, és 180 foknál kb. 30-35 percet sütjük. Hagyjuk kihűlni.
  4. Felverjük a 2+3 tojásfehérjét habnak (az eredeti recept 2-vel írja, nekem volt még 3 a mélyhűtőben, azt hozzávettem) 10 dkg cukorral. A kihűlt krém tetejére kenjük, 200 fokon 10 percet szárítjuk.
  5. Jól meghűlve szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 322
elküldve: 12
receptkönyvben: 318
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: -

szakács

szteri

Mióta szakács: 2011.02.10.
38 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mascarponés citromos torta, citromos torta tojáshabbal, habos krémes citromos torta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bedett
bedett Wed, 2017-02-15 12:07

Kedves Szteri!
A tésztába egyáltalán nem kell cukor?
Szép napot! :)
Berni

szteri
szteri / szteri Wed, 2017-02-15 12:17

Szia Berni! En nem teszek a tesztajaba cukrot, nekünk a kremmel es a tetejevel eleg edes lesz. Neked is szep napot :) Eszter

szteri
szteri / szteri Fri, 2014-01-10 09:49

Kedves Andy26! Sajnalom, hogy felpuposodott a tesztad. Az enyem siman megsült, azert köszönöm az ötletet!

Andy26
Andy26 Tue, 2013-12-24 12:38

Megsütöttem ezt a tortát, de egy lényeges dologgal kiegészíteném:
Ha beletettük a formába (én kinyújtottam nagyjából kör alakúra és úgy fektettem bele a tésztát a formába) érdemes száraz babot, vagy sütőkerámia gyöngyöt szórni a tésztára, mert a közepe felpúposodik anélkül. Én most sajnos így jártam :-(

769
finomliszt 25 dkg
vaj 20 dkg
1 csipet
tojás 1 db
citrom 4 db
tojás 2 db
mascarpone 25 dkg
cukor 10 dkg
tojássárgája 2 db
tojásfehérje 2 db
cukor 10 dkg