r
Nosalty Logó

Citromszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A citromkrémhez

Összesen 572 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A citromkrémhez

Összesen 2293 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A citromkrémhez

Összesen 330 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 572 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    94.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2296.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    345.2 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    780 micro
Összesen 2293 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 330 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A citromkrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sót, tovább keverjük. Kb. 5 perc alatt kialakul a tészta.
  2. Fél órát a hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre.
  3. Ezalatt elkészítjük a citromos részt. A tojásokat felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a citromok lereszelt héját és levét, a vaníliaaromát, végül a sütőporos lisztet, és összedolgozzuk.
  4. A sütit kikapjuk a sütőből (vigyázat, éget!), ráöntjük a citromos krémet, s további 15 percig sütjük.
  5. Forrón meghintjük porcukorral.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 88033
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 07.

Ajánló

A süti  működik fehérliszttel és normál cukorral is.  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tavaszváró hangulatom van...Olyan szépen süt a nap, pici madarak vannak az ablakom alatt a fákon, és citromillat terjeng az egész házban. Citromszeletet sütöttem. :D Egy amerikai blogról származik az eredeti recept, csak kicsit megvariáltam az ízlésünk szerint. Nagyon finom lett, de következőleg azt hiszem, kétszer több citromkrém kerül rá, mert nem lehet betelni vele.  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

A nádcukor és a tönkölyliszt lehet használni sima kristálycukrot és finomlisztet? Vagy ez bent a különlegesség? Köszi! :)

Törölt felhasználó

húúúúúúúúúúú ez nagyon jól néz ki, szinte kinálja magát, köszi a receptet

Törölt felhasználó

Kedves Ré! Gondolom a sütemény alapja linzer tészta és ebben az esetben a süt?por és a tojás kimaradt a leírásból. Ezek nélkül biztos nem fog összeállni a tészta.

P.

Kedves Gábor! Elnézést, hogy így beleszólok, Ré elég régen járt sajnos erre. Ez a tészta összetevöiben a quiche tésztához hasonló és bizony összeáll. Sem sütöpor, sem tojás nem kell bele. Csak vaj, liszt és némi cukor, amennyiben édeset készítünk. Ré annyiban tökéletesítette az arányokat, hogy bizony amíg a quiche tésztához némi víz szükségeltetik, hogy összeálljon és kézzel morzsolják, addig ehhez nagy valószínüség szerint nem kell, mert szépen összeáll. Próbáld ki és meglátod! :-) Üdv: Eszter

Törölt felhasználó

Kedves Eszter! Bocsi hogy beleszólok de Gábornak igaza van. Én elkészítettem a leírás alapján a tésztának 15 perc sok szétégett, annyira hogy a süt?papírt sem lehetett lehúzni róla. A krém nagyon finom bár én még raktam hozzá egy vaníliás pudingot. Igy legalább valami ehet? bel?le. Sajna pedig jól néz ki. Ha esetleg kipróbálod és neked sikerül akkor jelezd. Sok sikert :)

P.

Szia Marcsi! Jó, hogy írtál, végre van egy tapasztalati leírás. Na, most már én is kipróbálom. :-) Majd megírom, hogy sikerült! Eszter

P.

Szia Marcsi! Megsütöttem és tökéletes lett. Elöször is: mint ahogy már mondtam, ez egy tojás nélküli tészta, nem linzer, Ré nem hagyott ki semmit belöle, ahogy Gábor gondolta. De ezt már sütés elött is megmondtam. :-) A sütési idö teljesen pontos, amiatt, hogy neked szétégett, én a sütödre gyanakodnék...Elektromos sütöd van vagy gáz? Légkeverésen sütötted vagy simán? Nekem így is épphogy enyhe színt kapott csak a tészta alja. A krém pedig úgy tökéletes, ahogy van. Finom krémes-habosra sült, és miután kihült, tökéletesen szeletelhetö lett. Milyen vicces. Csak azért próbáltam ki hirtelen, mert kiváncsi voltam, ehhez képest, elraktam a receptkönyvbe. :-)

Törölt felhasználó

Ez a süti egyszer?en mennyei! Három napon belül harmadszor csinálom és legközelebb már dupla adagot:-)

Törölt felhasználó

Ez a süti egyszer?en mennyei! Három napon belül harmadszor csinálom és legközelebb már dupla adagot:-)

bevuk

Sziasztok! Mekkora tepsiben kell sütni ezt a sütit? Holnap készíteném! Köszi!

bevuk

Hát ha valakit érdekelne, akkor elárulom, hogy én 18*28-as tepsiben készítettem el a sütit. Nem lett fél cm az egész, szóval szerintem még kisebben kellett volna. A tésztát nyújtani nem tudtam, de beleegyengettem a tepsibe és a végeredmény jó+finom lett!

Törölt felhasználó

Nagyon finom lehet amit meg is csinálok, én nagyon édes szájú vagyok,még szerencse nem látszik rajtam.

Törölt felhasználó

En 20-szor 20-as tepsiben keszitettem, kozepes meleg (nem legkevereses) 180 C-on elosutve a teszta, kb. 25 percig. Nekem sem allt ossze a teszta, de beleontottem es a kezemmel belenyomkodtam. Kristalycukorral es finomliszttel keszitettem, ugy is jo volt.

fonicia

Sziasztok! Másfélszeres adag tésztát és háromszoros adag krémet csináltam. Az arány nagyon jó lett,de a krémet 30 percig kellett sütni. Én eléggé édes szájú vagyok, de nagyon sokallom a cukrot bele, legközelebb szerintem fele ennyi cukorral fogom csinálni.Isteni lett így is, mind elfogyott.

Törölt felhasználó

Kedves Fonicia! Lenne egy kerdesem a cukorral kapcsolatban, mivel most szeretnem elkesziteni a sutit es irtad, hogy sokallod a cukrot. Nadcukrot ill. kristaly cukrot hasznaltal hozza?

Törölt felhasználó

Kedves Lilu5! Kristálycukrot használtam és sima lisztet! Nagyon fini lett, de nagyon tömény és laktató is egyben! A családomnak ezekkel az arányokkal ízlett, de én kicsit kevesebb cukrot tennék bele, az viszont igaz hogy akkor pedig nagyon savanyú lenne. Hát most aztán sokat segítettem??!! Azért sok sikert kívánok, majd írd meg hogy milyen lett!

Törölt felhasználó

sziasztok. én is elkészítettem, nekünk nagyon ízlett ezekkel az arányokkal, jó citromos íze van. csak tényleg nagyon vékony tészta. Aki ezután készíti szerintem érdemes dupla adaggal próbálkozni, hogy kicsit vastagabb legyen.

Törölt felhasználó

Kedves Fonicia! Koszonom a segitseget. En is elkeszitettem. Azonban nadcukrot es teljes kiorlesu tonkolylisztet hasznaltam. Finom lett, csak en szerintem legkozelebb egy kicsit kevesebb cukrorral sutom majd meg. :)

Becsei Ágnes

Sziasztok! Én is elkészítettem ma, és nekünk úgy mond csak kóstoló ez az adag... :) Egy 26 cm átmér?j? tortaformába ujjal nyomkodtam bele a tésztát. Igaz el?ször nekem sem úgy állt össze a tészta, de nekem még hideg volt a margarin. Ahogy kézzel elkezdtem összegyúrni, a vaj puhult (olvadt) és felvette a lisztet. Ízre amúgy isteni volt, de csatlakozom az egyik el?ttem szólóhoz: dupla adag tésztát és 3 x-os krémet simán elbír. Köszönöm a receptet! Üdv: Ági

hsgyorgyi

Kedves Ré! Lehet, hogy csak én vagyok ilyen értetlen, de nekem nem világos, hogy a krémnél a tönkölyliszt gramm, vagy teáskanálban van megadva. Köszönöm a segítséget! Györgyi

hsgyorgyi

Bocs rájöttem ,hogy teljes ki?rlést jelent, csak figyelmetlen voltam.

Hozzávalók

A tésztához

A citromkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek