Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromszelet

Citromszelet
Citromszelet
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaszváró hangulatom van...Olyan szépen süt a nap, pici madarak vannak az ablakom alatt a fákon, és citromillat terjeng az egész házban. Citromszeletet sütöttem. :D
Egy amerikai blogról származik az eredeti recept, csak kicsit megvariáltam az ízlésünk szerint. Nagyon finom lett, de következőleg azt hiszem, kétszer több citromkrém kerül rá, mert nem lehet betelni vele.

 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A citromkrémhez

ajánlat

A süti  működik fehérliszttel és normál cukorral is.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sót, tovább keverjük. Kb. 5 perc alatt kialakul a tészta.
  2. Fél órát a hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre.
  3. Ezalatt elkészítjük a citromos részt. A tojásokat felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a citromok lereszelt héját és levét, a vaníliaaromát, végül a sütőporos lisztet, és összedolgozzuk.
  4. A sütit kikapjuk a sütőből (vigyázat, éget!), ráöntjük a citromos krémet, s további 15 percig sütjük.
  5. Forrón meghintjük porcukorral.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 87 311
elküldve: 4
receptkönyvben: 745
elkészítve: 12/17
Facebookon megjelent: 1

szakács

Ré

Mióta szakács: 2009.04.04.
4 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos süti, citromkrémes szelet, citromos szelet, citromos sütemény

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sp2viki
Sp2viki Mon, 2014-05-05 14:23

Hát, nem vagyok egy profi cukrász, de megsütöttem már pár receptet, ez valahogy nem jött össze. Mindent pontosan a recept szerint csináltam, egy mini tepsiben. Az egész nem lett nagyobb fél centis magasságnál, nem sült meg a közepe és nem is lehetett kiszedni a tepsiből, az egész ráragadt a sütőpapírra. Szorítok, hogy másoknak összejöjjön.

polip25
polip25 / polip25 Thu, 2014-01-23 21:41

Megsütöttem ezt a szépséget és háááát........valami mennyei lett! :) a tészta és a krém arányai tökéletesek,nagyon szépen összeáll és nagyon jól lehet vele dolgozni.Észrevételeim:margarint használtam,amit majdnem teljesen felolvasztottam mikróban,úgy dolgoztam össze sima fehérliszttel és sima cukorral.Igaz nekem egy órát pihizett a tészta,gyönyörűen nyújtható.Rögtön dupláztam mind a tészta,mind a krém hozzávalóit,kivéve a cukrot és a citromot... 4 tojáshoz is 20 dkg cukrot használtam és csak 3 citromot.Tetején porcukorral nekem pont elég édes lett :) nagyon jó recept,köszönöm szépen :)

kitike
Kitike / kitike Sat, 2011-08-06 08:01

Újabb tapasztalat: tegnap elkészült, és jól sikerült. Dupla tészta, dupla krém került egy fele gáztepsi méretű tepsibe. Legközelebb elég 1.5 adag tészta, dupla adag krém. Melegen nem az igazi, behűtve viszont nagyon ízlik. A puha vajat liszttel (először a cukorral persze) én robotgéppel, habverővel kevertem össze, nagyon apró finom morzsa lett belőle. Ezt beleöntöttem a tepsibe sütőpapírra, kicsit lelapogattam a tenyeremmel és már össze is állt. Olyan tésztát kell elképzelni, mint a sajttortáknak és egyebeknek van.
Köszi Ré!

hsgyorgyi
hsgyorgyi Sat, 2011-07-30 09:38

Bocs rájöttem ,hogy teljes kiőrlést jelent, csak figyelmetlen voltam.

hsgyorgyi
hsgyorgyi Sat, 2011-07-30 09:37

Kedves Ré!
Lehet, hogy csak én vagyok ilyen értetlen, de nekem nem világos, hogy a krémnél a tönkölyliszt
gramm, vagy teáskanálban van megadva. Köszönöm a segítséget! Györgyi

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Mon, 2011-02-28 19:03

Sziasztok!

Én is elkészítettem ma, és nekünk úgy mond csak kóstoló ez az adag... :) Egy 26 cm átmérőjű tortaformába ujjal nyomkodtam bele a tésztát. Igaz először nekem sem úgy állt össze a tészta, de nekem még hideg volt a margarin. Ahogy kézzel elkezdtem összegyúrni, a vaj puhult (olvadt) és felvette a lisztet. Ízre amúgy isteni volt, de csatlakozom az egyik előttem szólóhoz: dupla adag tésztát és 3 x-os krémet simán elbír. Köszönöm a receptet! Üdv: Ági

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-09-19 19:46

Kedves Fonicia!

Koszonom a segitseget.
En is elkeszitettem. Azonban nadcukrot es teljes kiorlesu tonkolylisztet hasznaltam. Finom lett, csak en szerintem legkozelebb egy kicsit kevesebb cukrorral sutom majd meg. :)

adrica
adrica Sun, 2010-08-29 14:26

sziasztok.
én is elkészítettem, nekünk nagyon ízlett ezekkel az arányokkal, jó citromos íze van. csak tényleg nagyon vékony tészta. Aki ezután készíti szerintem érdemes dupla adaggal próbálkozni, hogy kicsit vastagabb legyen.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-08-08 19:58

Kedves Lilu5!

Kristálycukrot használtam és sima lisztet! Nagyon fini lett, de nagyon tömény és laktató is egyben!
A családomnak ezekkel az arányokkal ízlett, de én kicsit kevesebb cukrot tennék bele, az viszont igaz hogy akkor pedig nagyon savanyú lenne. Hát most aztán sokat segítettem??!!
Azért sok sikert kívánok, majd írd meg hogy milyen lett!

fonicia
fonicia Sat, 2010-07-31 12:36

Sziasztok! Másfélszeres adag tésztát és háromszoros adag krémet csináltam. Az arány nagyon jó lett,de a krémet 30 percig kellett sütni. Én eléggé édes szájú vagyok, de nagyon sokallom a cukrot bele, legközelebb szerintem fele ennyi cukorral fogom csinálni.Isteni lett így is, mind elfogyott.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-08-07 11:34

Kedves Fonicia!
Lenne egy kerdesem a cukorral kapcsolatban, mivel most szeretnem elkesziteni a sutit es irtad, hogy sokallod a cukrot. Nadcukrot ill. kristaly cukrot hasznaltal hozza?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-07-11 19:03

En 20-szor 20-as tepsiben keszitettem, kozepes meleg (nem legkevereses) 180 C-on elosutve a teszta, kb. 25 percig. Nekem sem allt ossze a teszta, de beleontottem es a kezemmel belenyomkodtam. Kristalycukorral es finomliszttel keszitettem, ugy is jo volt.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-06-24 22:06

Nagyon finom lehet amit meg is csinálok, én nagyon édes szájú vagyok,még szerencse nem látszik rajtam.

bevuk
bevuk / bevuk Mon, 2010-06-21 20:42

Hát ha valakit érdekelne, akkor elárulom, hogy én 18*28-as tepsiben készítettem el a sütit. Nem lett fél cm az egész, szóval szerintem még kisebben kellett volna. A tésztát nyújtani nem tudtam, de beleegyengettem a tepsibe és a végeredmény jó+finom lett!

bevuk
bevuk / bevuk Sat, 2010-06-19 19:32

Sziasztok! Mekkora tepsiben kell sütni ezt a sütit? Holnap készíteném! Köszi!

Rmarcsi
Rmarcsi Sun, 2010-05-02 18:36

Kedves Eszter!
Bocsi hogy beleszólok de Gábornak igaza van. Én elkészítettem a leírás alapján a tésztának 15 perc sok szétégett, annyira hogy a sütőpapírt sem lehetett lehúzni róla. A krém nagyon finom bár én még raktam hozzá egy vaníliás pudingot. Igy legalább valami ehető belőle. Sajna pedig jól néz ki.
Ha esetleg kipróbálod és neked sikerül akkor jelezd. Sok sikert :)

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-05-03 00:00

Szia Marcsi!
Megsütöttem és tökéletes lett. Elöször is: mint ahogy már mondtam, ez egy tojás nélküli tészta, nem linzer, Ré nem hagyott ki semmit belöle, ahogy Gábor gondolta. De ezt már sütés elött is megmondtam. :-)
A sütési idö teljesen pontos, amiatt, hogy neked szétégett, én a sütödre gyanakodnék...Elektromos sütöd van vagy gáz? Légkeverésen sütötted vagy simán? Nekem így is épphogy enyhe színt kapott csak a tészta alja.
A krém pedig úgy tökéletes, ahogy van. Finom krémes-habosra sült, és miután kihült, tökéletesen szeletelhetö lett. Milyen vicces. Csak azért próbáltam ki hirtelen, mert kiváncsi voltam, ehhez képest, elraktam a receptkönyvbe. :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-05-31 19:10

Ez a süti egyszerűen mennyei! Három napon belül harmadszor csinálom és legközelebb már dupla adagot:-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-05-31 19:10

Ez a süti egyszerűen mennyei! Három napon belül harmadszor csinálom és legközelebb már dupla adagot:-)

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2010-05-02 20:00

Szia Marcsi!
Jó, hogy írtál, végre van egy tapasztalati leírás. Na, most már én is kipróbálom. :-) Majd megírom, hogy sikerült!
Eszter

kozmagabor
Kozma Gábor / kozmagabor Sun, 2010-03-21 18:37

Kedves Ré!
Gondolom a sütemény alapja linzer tészta és ebben az esetben a sütőpor és a tojás kimaradt a leírásból. Ezek nélkül biztos nem fog összeállni a tészta.

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2010-03-21 20:21

Kedves Gábor!
Elnézést, hogy így beleszólok, Ré elég régen járt sajnos erre.
Ez a tészta összetevöiben a quiche tésztához hasonló és bizony összeáll. Sem sütöpor, sem tojás nem kell bele. Csak vaj, liszt és némi cukor, amennyiben édeset készítünk. Ré annyiban tökéletesítette az arányokat, hogy bizony amíg a quiche tésztához némi víz szükségeltetik, hogy összeálljon és kézzel morzsolják, addig ehhez nagy valószínüség szerint nem kell, mert szépen összeáll.
Próbáld ki és meglátod! :-)
Üdv: Eszter

drops
drops Fri, 2010-03-12 23:47

húúúúúúúúúúú ez nagyon jól néz ki, szinte kinálja magát, köszi a receptet

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-12-19 14:35

A nádcukor és a tönkölyliszt lehet használni sima kristálycukrot és finomlisztet? Vagy ez bent a különlegesség? Köszi! :)

572
vaj 100 g
nádcukor 25 g
tönkölybúza liszt 140 g
1 csipet
nádcukor 200 g
tojás 2 db
citromhéj 2 citromból nyert
citromlé 2 citromból nyert
tönkölybúza liszt 25 g
vaníliaaroma 5 ml
sütőpor 1 kk