Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lajcsi szelet Detty konyhájából

Lajcsi szelet Detty konyhájából
Lajcsi szelet Detty konyhájából
100 perc / előkészület: 90 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (32)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ellenállhatatlan süti!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A csokitetőhöz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Gőz fölött megolvasztjuk a vajat, mézet, hozzákeverjük a tojást, majd a többi  hozzávalót is belekeverjük. Végül a 40 dkg liszttel összegyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk, és tepsi hátulján kisütjük. Egy lap sütési ideje kb 10-15 perc. (sütőfüggő)
     A tepsi hátulját kenjük meg egy kis vajjal, és így nem ragad le!
  2. Közben elkészítjük a pudingokat. Külön-külön 4 dl tejben megfőzzük a pudingokat, a vaníliásat vaníliás cukorral, a puncsot rummal erősítjük, félretesszük hűlni, de közben néha megkeverjük, hogy ne legyen csomós.
  3. A cukrot és a margarint jó habosra keverjük. A kihűlt pudingot is géppel jól átkeverjük, és csak ezután adjuk hozzá a vajkrémet.
  4.  Megtöltjük a tésztát, alul a puncs, felül a vaníliás krém.
  5. Elkészítjük a csokitetőt: 3 ek tejben megolvasztjuk a margarint. A cukrot, kakaót és a csokipudingot összekeverjük, és hozzáadjuk az olvasztott margarinhoz. Sűrű krémet kapunk, aminek nagyon jó a bevonóképessége.
 
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24X30 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 59 234
elküldve: 30
receptkönyvben: 863
elkészítve: 28/47
Facebookon megjelent: -

szakács

Detty

Mióta szakács: 2011.07.04.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

lajos szelet, mézes krémes, pudingos süti

Hozzászólások (32)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kovács Ica
Kovács Ica Sun, 2016-03-13 20:16

Nagyon egyszerű,nagyon finom semmit nem kell változtatni.Köszönöm a receptet
Icanagyi

horvatherika
horvatherika Tue, 2015-12-22 12:09

Életem első Lajcsija, tökéletes a recept, jól fog mutatni a Karácsonyi asztalon, nagyon köszönöm!

mira1
Helga1 / mira1 Fri, 2015-08-28 10:50

Szia Detty! Fiam esküvőjére készítettem el, szuperül néz ki, nagyon mutatós. A tetején a csokitető meg fantasztikus, gyönyörűen kisimul! Köszönöm a receptet!!! Üdv. Helga

cukiM
cukiM Mon, 2014-01-20 07:28

Ez az a típusú süti,amihez nagy türelem kell. A lapok kemények voltak,nem hittem volna,hogy valaha megpuhulnak. Kb ölni lehetett volna velük. A sütési időt 10-15 percre csökkentettem,szerintem sok a fél óra. Nem tudom ki hogy van vele de én nem tudok szabályos négyszöget nyújtani,így a gáztepsi hátulja szóba sem jöhetett. Egy kisebb tepsiben sütöttem, hogy egyforma lapokat kapjak és így is nagyon vékonyra nyújtottam a tésztát. A krém és a csokitető tökéletesek lettek. 2 napot állt a hűtőben. Könnyen szeletelhető,mutatós lett. A mi szájízünknek túl édes,ezért felére veszem a cukrot legközelebb. Ettől függetlenül nagy sikerem volt. Köszi a receptet.

ildiko.regina
ildiko.regina Sat, 2014-03-08 09:26

jucimuc!
Persze, hogy törik a tészta! Ugyanúgy, mint a mézes krémesnél. Ezeknek a sütiknek az a titka, hogy a tésztát jó előre el lehet készíteni és a fogyasztás előtti napon betölteni a krémmel. Másnapra megpuhul, és könnyen szeletelhető, isteni finomság a végeredmény!
Én a helyedben megpróbálnám még egyszer ... megéri!!!
Üdv:
Ikó

Marianna1973
Marianna1973 / Marianna1973 Sun, 2013-09-22 23:15

Isteni jó a recept, a bevonó pedig gyönyörű lett!!! A pudingokat viszont 3-3 dl tejjel készítettem és TÖKÉLETES lett. 2-3 nap állás után az igazi!! Persze ha sikerül jól eldugni!!Köszi a receptet!!

alice34
alice34 Thu, 2013-09-05 19:36

nem sikerult :( elso lap mar a kukaba landolt , oda ragadt a tepsi hatuljara nem lehetett felszedni sem, pedig haaat tenyleg mindent ugy csinaltam a leirasok alapjan :(

bogica5
Detty / bogica5 Thu, 2015-07-30 22:31

Kedves alice34!
A tepsi hátulját meg kell kenni egy kis vajjal, és akkor nem ragad le!! Ezt valóban nem írtam le, elnézést! Nekem még sosem ragadt le!
üdv:Detty

alice34
alice34 Sat, 2013-08-31 17:47

megprobalom most megsutni, bar egyszer sutottem lajcsit de az kukaba valo volt... remelem most ez tutira bevallik!

Okoro
Okoro Fri, 2013-07-26 16:07

Megsütöttem:) Mindenkinek nagyon ízlett! Bátran próbáljátok ki! :)

Anci
Anci Mon, 2013-07-22 07:05

Ez tényleg nagyon finom.A bevonót nem ismertem eddig, de ezután ezt használom mindíg. Köszi.

fozocske
fozocske Sat, 2012-11-10 21:19

Szia Detty!
Nagyon nagy gáz van a sütiddel!!! KEVÉS! Úgy elfogyott mint a pinty... Kénytelen leszek kipróbálni v 6 laposan v dupla adaggal. Szerinted dupla adagnál száraz marad a tészta? Nem próbáltad véletlanül?
üdv
főzőcske

Pecci
Pecci / Pecci Sat, 2012-09-01 12:34

Kedves Detty!

A csokitetőhöz főzős csokipuding kell?

Köszi!
Pecci

bogica5
Detty / bogica5 Thu, 2015-07-30 22:25

Ne haragudj Pecci, de nem szoktam megnézni a hozzászólásokat, mivel nem figyeltem hogy ilyen is van! A kérdésre a válasz: igen főzős puding! Mégegyszer bocs!!!

koczorabel
koczorabel Wed, 2012-03-14 17:17

Sajnálom de ez süti nem valami jó.
A krém túl folyékony, nem írja hogy meddig kell sütni, a tészta tul vastagra sül.
Én kidobtam már a negyedik résznél a szemetesbe a sütit.

bogica5
Detty / bogica5 Thu, 2015-07-30 22:49

Kedves koczorabel!
Ha kihűtöd a pudingot, nem lehet folyós 4 dl tejjel! A sütési idő 10-15 perc, persze sütője válogatja! A tepsi mérete 24x30cm, fehér gáztepsi!

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2012-03-15 21:53

Kiszúrja a szemed a kép bal alsó sarkában a 30 perces sütési idő. Ha az egész receptet ilyen figyelmesen olvastad el, nem csoda, hogy ki kellett dobnod.
...

bogica5
Detty / bogica5 Thu, 2012-03-15 11:56

Kedves kocorabel!
Ha végig olvatad volna a receptet, tudnád hogy a pudingokat külön- külön kell 4dl tejben megfőzni! Ha ez neked híg, akkor nemtudom számodra mi a jó!

bogica5
Detty / bogica5 Thu, 2012-03-15 12:00

Szia Tünde!
A tepsi a normál gáztepsi méret. Először kicsit kinyújtom deszkán, utána ráteszem a vajazott tepsi hátuljára, és ott fejezem be a nyújtást. Ne ijedj meg, de a tészta vékony lesz mikor kinyújtod, de a sülésnél pont jó lesz a vastagsága.

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2012-01-30 17:40

Kedves Detty!
Jól néz ki a süti és a bevonó is tökéletes. Így még soha nem készítettem, de közelebbről kipróbálom. Piroska

905
cukrozatlan kakaópor 2 ek
porcukor 20 dkg
finomliszt 1 evőkanál
szódabikarbóna 1 kk
méz 1 ek
tojás 2 db
vaj 5 dkg
finomliszt 40 dkg
tej 8 dl
puncs pudingpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
rum 1 teáskanál
porcukor 20 dkg
margarin 20 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3 ek
margarin 10 dkg
porcukor 10 dkg
csokoládés pudingpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek