r
Nosalty Logó

Citromos szelet Csupasüti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csupasüti
Citromos szelet Csupasüti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
195 °C
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az alsó részhez

A felső részhez

Összesen 391 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az alsó részhez

A felső részhez

Összesen 4696 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az alsó részhez

A felső részhez

Összesen 318 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 391 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    144 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3119.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    685 mg
  • Nátrium
    1909 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    806.7 g
  • Cukor
    423 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 4696 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

Az alsó részhez

A felső részhez

Elkészítés

Az alsó részhez

  1. Alsó rész: A lisztet, keményítőt, porcukrot, sót, hozzá a puha vajat egy tálba tesszük, és ügyesen összemorzsoljuk. Mikor ez megvan, kipapírozunk egy 33×22 sütőtepsit, és belenyomkodjuk a tésztát. (Ez kb. 1 cm vastagságú lesz.)
  2. Előremelegített sütőben 200 C-on (ez nálam kb. 4-es gázfokozat) sütjük 15-20 percig, hogy gyönyörű zsemleszint kapjon, és most jön egy kis trükk: kivesszük, és hagyjuk visszahűlni 8-10 percig, és csak ezután öntjük rá a felső citromos részt (állítólag kevesebb buborék képződik rajta).
  3. Felső rész: Vegyünk egy keverőtálat és egy kézi keverőt, tojást, cukrot, lisztet, sót és a citrom reszelt héját elkeverjük, fokozatosan hozzáadjuk a tejet és a citromlevet (én a végére hagyom, mert van mikor elég 3 darab, van hogy 4 darabot is szükséges beleraknom, mindig attól függ, hogy mennyire leveses a citromunk). A lényeg, hogy 150 ml legyen összesen a citromnak a leve.
  4. Nagyon lassan keverjünk, hogy ne képződjön buborékunk. Akkor jó, ha már nem érezzük a szemcséket benne, és szép folyékony, egyneművé válik az egész.
  5. A megsütött és visszahűtött alsó részre öntjük, és visszadugjuk a sütőnkbe 20 percre.
  6. Fogjuk látni, hogy beitatódik a tésztánk, és rákocsonyásodik a citromos öntet.
  • Sütés hőfoka: 195 °C
  • Tepsi mérete: 33×22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3166
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 25.

Ajánló

Ötlet: A kihűtött sütinket pizzavágóval a legkönnyebb felszeletelni, mert a felső rész ragadós. Kb. 4x4 cm-es kockákra vágtam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos szelet Csupasüti konyhájából
Csupasüti 59 recept

Citromos szelet, micsoda intenzív íz!?!? Aki kedveli a savanykás, édeskés ízeket, ez neki való sütike.

Hozzávalók

Az alsó részhez

A felső részhez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?