Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-szedres epermisu torta

Citromos-szedres epermisu torta
Citromos-szedres epermisu torta
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyák napjára született meg ez a nem túl bonyolult, de annál változatosabb ízvilágú desszert.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret és a szedret pürésítjük, majd hozzákeverjük a mascarponét és az apróra vágott citromfüvet, majd belereszeljük a jó alaposan megmosott citrom héját (a levét a babapiskóták áztatásához használjuk fel).
  2. A habtejszínből kemény habot verünk, és apránként a gyümölcsös krémhez adagolva egyneművé keverjük.
  3. Kóstolást követően ízlés szerint kerülhet bele némi porcukor, ekkor újra alaposan összekeverjük a krémet.
  4. Előkészítjük a tortaformát, hogy kéznél legyen.
  5. Egy tálkába öntjük a citromlevelet (ízlés szerint ebbe is kerülhet 1-2 evőkanál porcukor), és a babapiskótákat egyesével belemártjuk, ügyelve arra, hogy kellőképpen megszívják magukat, de ne ázzanak el.
  6. A megmártózott babapiskótákkal kibéleljük a tortaforma alját egy rétegben.
  7. A piskótarétegre krém kerül, erre ismét áztatott piskóta, és így tovább, amíg a hozzávalók tartanak. Arra figyeljünk, hogy a tortánk teteje krém legyen.
  8. A tortaforma alá tegyünk tálcát, ha esetleg nem zár tökéletesen a forma, a tálca így fel tudja fogni a piskótákból esetlegesen csöpögő citromlevet.
  9. Tálalás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.
  10. A torta tetejére fehér csokit reszelünk, majd kedvünk szerint tovább díszíthetjük (a képen: maradék habbal, friss citromfű levelekkel és szederrel).
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 944
elküldve: 1
receptkönyvben: 100
elkészítve: 0/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Csibedina

Mióta szakács: 2011.08.25.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

eperkrémes torta, epertorta sütés nélkül, babapiskótás gyümölcsöt torta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

818
babapiskóta 30 dkg
eper 50 dkg
szeder 30 dkg
mascarpone 50 dkg
habtejszín 8 dl
citromfű 1 csokor
citromlé 5 dl
citrom 1 db
porcukor 4 ek
fehér csokoládé 10 dkg