Nosalty Logó

Citromos-rozmaringos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Ezen a képen: Citromos-rozmaringos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 577 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4623 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 313 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 577 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    255.8 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2414.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1091 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    520.9 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2411 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    964 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1539 micro
Összesen 4623 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 313 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához elmorzsoljuk a lisztet az apró darabokra vágott, hideg vajjal.
  2. Hozzáadjuk a porcukrot és a tojást, majd összeállítjuk a tésztát.
  3. Ha a tészta összeállt, akkor fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük 30 percig.
  4. Fél óra elteltével kivesszük a tésztát a hűtőből, és lisztezett felületen a piteformánknak megfelelő nagyságúra nyújtjuk.
  5. A kinyújtott tésztát beletesszük a piteformába, elegyengetjük benne, és a felesleget levágjuk.
  6. A tésztát felvert tojással megkenjünk, ez biztosítja, hogy a töltelék később ne áztassa el. Ha lekentünk, akkor villával megszurkáljuk, ezzel elkerüljük, hogy megemelkedjen a tészta.
  7. 175 fokon 15 percig elősütjük.
  8. Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. Ehhez első lépésként a tojásokat elkeverjük a cukorral.
  9. Hozzáadjuk a tejszínt és a kifacsart citromok levét.
  10. A masszához keverjük a letépkedett, és összevágott rozmaring leveleket.
  11. Ha letelt a 15 perc, kivesszük a tésztát a sütőből, beleöntjük a citromos tölteléket, majd 20 percreújra sütőbe tesszük, amíg meg nem keményedik.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sűtés ideje: 35 perc
  • elkészítettem: 1 alkalommal
  • Feltöltés dátuma: 2013. April 20.

Receptkategóriák

A tavasz esszenciája pitébe zárva. Egy csapásra a napfény ízét érezzük a szánkban, ahogyan a karakteres citrom és a lágy rozmaring könnyed játékba elegyedik. A tavaszi depresszió elűzésére is kiváló orvosság!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

nagyon jól "hangzik"! talán még egy kis citromf?vel is megbolondítom, ha elkészítem!

Törölt felhasználó

hat ez valami nagyon tetszetös, mindenkepp kiprobalom! :)

Éva-Anyóca

Nagyon guszta, látványos , és ez a szín! :D Köszönöm kipróbálom.:) Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Ez a recept egyszer?en tökéletes:) Elkészítettem, és Nagyon jól sikerült.

Dávid

Ennek nagyon örülök! :)

Törölt felhasználó

nekem nem sikerült valami jól :/ a tészta ragadt és alig bírtam beletenni a formába!!! mindenhol tört meg ragadt! szerintem ez nem jó recept!!!

Dávid

Kedves Adél! A tészta receptje a klasszikus linzertészta alaprecept ami a 3-2-1 arányt követi. Én minden esetben ezzel szoktam dolgozni és még soha nem volt vele gondom. Két dologra tudok gondolni, hogy neked miért nem sikerült a tészta: 1. Nem pihentetted elég ideig a tésztát, vagy melegben dolgoztál vele. Ebben az esetben a vaj nem tud a tésztában megszilárdulni, ett?l pedig ragadni fog. 2. Lehet, hogy nem vajat, hanem margarint használtál az elkészítés során és a kett? nem ugyanaz! Remélem tudtam segíteni!

Zs.u.zs.i

Tényleg egyszer? volt elkészíteni! :) Azt hiszem, legközelebb egy kicsit kevesebb cukrot teszek a krémbe, hogy jobban kijöjjön a citrom íze. Köszi a receptet! :)

blange

Hihetetlenül finom lett, készült néhány minipite is... Nem verekedtünk össze az utolsó morzsákért, de nem sokon múlt.:)

Törölt felhasználó

can say is , you're wrong. He did not say " "Ugh . Fact that I 'm right. I know if I'm right. Caution , sir. " Bronson shrugged. " It will keep you he had worn Crawnley again Monday , but the right side of his jaw was swollen and he was grumpy and not amused. Nancy, who took the wheel again was most <a href="http://www.alouisvuittonhandbags2013.com/" title="louis vuitton bags">louis vuitton bags</a> important exhibits building ? I'm going to see him or let him know ... " " He is at the Methodist tent for lunch. Make it soon. Huh ? " He <a href="http://www.michaelkors--outlet2013.com/" title="michael kors">michael kors</a> said Waved I airily. It increases the load of straw , large , about a quarter of the entire stack , over his shoulder with an expert twist, and left. <a href="http://www.outletchristianlouboutin13.com/" title="Christian Louboutin Outlet">Christian Louboutin Outlet</a> "You The club performed to place Mr. Pratt has not been found , and the police took no photographs of the bull. Ugh . Inspector Cramer's tireless routine Hope <a href="http://www.michaelkorsoutlet--2013.com/" title="michael kors outlet">michael kors outlet</a> you are the same " , I began to move, but his voice was even harsher : " Wait and see and hear .. The more you see and hear , <a href="http://www.louisvuitton27.org/" title="louis vuitton handbags">louis vuitton handbags</a> the more more can gave them alarm. What I had seen was something that had been uncovered by the removal of part of the straw . a movement that had <a href="http://www.louisvuitton27.org/" title="louis vuitton purses">louis vuitton purses</a> my toes touched an popcorn and chaos to my goal. I had not seen this part . It was a city of the enormous " sheds, in a row , <a href="http://www.guccioutlet-purses.com/" title="gucci outlet">gucci outlet</a> each one 50 meters or more in length and Nancy I strolled between the rows of the hind legs ends toward the middle of the shed there was a partitioned <a href="http://www.louisvuitton--outletstore.net/" title="louis vuitton outlet">louis vuitton outlet</a> compartment on the left side , which What's that? " "Do not try to understand it , take it easy. Redistribution of wealth. A form of communism. " "From the <a href="http://www.prada-outlet-onlines.net/" title="prada outlet">prada outlet</a> exposure management ? " "Right lids on . " How do you Wed. Miss Rowan . Walking away . I am in seclusion. " " Kiss me . " I <a href="http://www.michaelkorsoutlet--2013.com/" title="michael kors handbags">michael kors handbags</a> leaned over and placed a kiss on the forehead. " There. " Then I have to wait here. " " Standing is good for you . " " And the <a href="http://www.louisvuitton27.org/" title="louis vuitton">louis vuitton</a> delay. It is Wednesday noon. We have nothing but rags. I called Mr. Waddell . <a href="http://www.outletchristianlouboutin13.com/" title="Christian Louboutin">Christian Louboutin</a>

laurinnyo

Elkészítettem. Nem vagyok egy nagy f?z?bajnok, ennek ellenére a tészta jól sikerült és a krém is. A tészta el?ször nagyon ragacsos lett nekem is, de tettem még bele egy kis lisztet és úgy már jó volt. Viszont sajnos nekünk nem ízlett, mert nagyon intenzív volt a rozmaring íze. Lehet hogy túl sokat tettem bele, de minden esetre legközelebb inkább anélkül csinálom meg, mert egyébként szerintem finomabb lenne! :-)

Törölt felhasználó

Az en tesztam nagyon jol sikerult, omlos lett es egyaltalan nem volt ragacsos. A krem viszont nem nott fel, ragadt. Az ize fincsi volt, de a kinezetele szornyu. Mit ronthattam el?

anonym

Hosszas gondolkodás után választottam a Te receptedet. A rozmaringot most kihagytam... Nagyoooon-nagyoooon finom süti. Mindenképpen kipróbálom majd rozmaringgal is és mindenkinek ajánlom kipróbálásra. Pite formám nem volt, megoldottam kapcsos tortaformában, de emiatt a süti miatt érdemes beszerezni egy pite formát! Köszönöm családom nevében! :-)

Törölt felhasználó

Kedves Ízhuszár!Engem a kép nagyon megfogott els?re a sütir?l!Akkor döntöttem el,hogy meg fogom csinálni,de azóta még ez nem történt meg!ÉS szeretnék kérdezni pár dolgot,hogy jól sikerüljön!Valóban ilyen gyönyör? élénksárga lesz a tetej,mint ahogy a képenis látható?Milyen vajat ajánlasz hozzá,amit?l igazán jó lesz a tészta?Mert a RAMA-ra gondoltam,de lehet az nem jó hozzá?És még azt szerettem volna mondani,hogy mivel a rozmaring ízét nem mindenki szereti,kitaláltam ,hogy mentával csinálom,mert van itthon jócskán,és a citrom a mentával nagyon jó páros!Szerinted jó ötlet?El?re is köszönöm!Szia!

Dávid

Kedves Hajni, A sárga színe leginkább a jó min?ség?, házi tojásnak köszönhet?. Ha te is ilyet használsz, akkor szép, intenzív lesz. Nos, a Rama nem vaj, hanem margarin. :) A kett? nem ugyanaz. Én legtöbbször 82% körüli zsírtartalmú vajat használok, de hogy azon belül milyen márkát, az már csak ízlés kérdése. Az azonban fontos, hogy amennyiben mégis margarint használsz, abból nem ugyanannyi kell, mint a vajból, tehát akkor majd módosítanod kell az arányokon! A rozmaringot nyugodtan cseréld re bármilyen más f?szerre, amit szerettek, én ezt a párost is kedvelem, de a menta is tökéletes hozzá. Üdv.: ízHUSZÁR

Mamma-mor

Szia! Epp most keszulok megsutni, de az utolso pontban a 10 percre valo hivatkozast ("ha letelt a 10 perc") nem ertem. Mire valo ez a 10 perc? Korabban 15 perces sutesi ido volt a tesztara. Koszonom a gyors valaszod elore is! Udv, Gabi

Dávid

Kedves Gabi, Igazad van, valóban én írtam el, de már javítottam is: 15 percig kell el?sütni! :) Remélem ízlik majd a végeredmény! ízHUSZÁR

Mamma-mor

Koszi a gyors valaszt! A teszta mar most sul, remelem jol fog sikerulni!

Mamma-mor

Kedves ÍzHUSZÁR! Kar, hogy nem tudok kepet ide feltolteni, ugy gondolom, buszke lennel ram. :) Koszi a receptet, ugy gondolom, hogy egyszerusegeben rejlik nagyszerusege. Holnap un. "Gadefest" vagyis utca parti lesz a dan szomszedainkkal (Daniaban lakunk mar par éve), arra készült a pite, desszertnek. Holnapig h?töm, majd meleg erdei gyümölcsös öntettel lesz talalva. Remelem, nagy sikere lesz! Meg egyszer halas köszönet a receptert! Üdvözlettel, Gabi

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek