Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-rozmaringos csirke krumplival

Citromos-rozmaringos csirke krumplival
Citromos-rozmaringos csirke krumplival
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Természetesen nem muszáj, hogy édes legyen az a bor, az a lényeg, hogy olyat vegyünk, amit a vacsora közben/után szívesen megiszunk.:)

hozzávalók / 2 adag

A húshoz

A krumplihoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat félbevágjuk, sózzuk, egy nagyobb tepsire tesszük, meglocsoljuk olajjal, rászórjuk a rozmaringot, és kicsit félretesszük, amíg megcsináljuk a húst.
  2. A csirkéket belefektetjük egy jénai tálba, sózzuk, borsozzuk, ráfacsarjuk egy citrom levét, felöntjük borral, megszórjuk rozmaringgal, a tetejére olajat locsolunk.
  3. A krumpli és a hús is 180 fokon 45-60 perc alatt elkészül.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 264
elküldve: 5
receptkönyvben: 72
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

b-ors

Mióta szakács: 2010.01.31.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

citromos csirke, rozmaringos csirkemell, fehérboros-rozmaringos csirkemell

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

880
csirkemell filé 2 db
rozmaring 4 szál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
citrom 1 db
édes fehérbor 2 dl
olívaolaj 2 ek
újkrumpli 1 kg
rozmaring 4 szál
napraforgó olaj 0.3 dl
0 ízlés szerint