r
Nosalty Logó

Citromos pitetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Citromos pitetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 795 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3178 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 338 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 795 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    174.3 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1861.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    904 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.5 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    323 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1665 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    969 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1638 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1456 micro
Összesen 3178 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk géppel, és 3 órát a hűtőben pihentetjük.
  2. Ezután kinyújtjuk akkorára, hogy egy piteformát ki tudjunk bélelni vele, majd a széleit nyújtófával levágjuk, és villával megszurkáljuk.
  3. A citrom levét kifacsarjuk, majd a tejszínt a cukorral, a tojásokkal meg a citromlével összekeverjük, és az 1 citrom héját is reszeljük bele.
  4. A tortát 10 percig elősütjük 180 fokon, majd ha kissé kihűlt, a citromos keveréket beleöntjük, és 160 fokon 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4624
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos pitetorta
Zsuzsamama56 321 recept

23 cm-es átmérőjű piteforma kell hozzá, aminek a belsejét ki lehet venni. 8 szelet van belőle, frissen fogyasztva finom. Tárolás: hűtőben 1 nap. A tetejét is megszórhatjuk cukorral, és szeletelve tálaljuk.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek