Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos pite Fahéjas Kávétól

Citromos pite Fahéjas Kávétól
Citromos pite Fahéjas Kávétól
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ruha Csere Party volt Pécsett, melyre a harapnivalókat én készítettem.

Ez a pite az egyik volt...

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Krémhez

Hab a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt kapcsoljuk be, és melegítsük elő 160 fokra. A tésztához a porcukrot, a lisztet és a vajat késes robotgépben összedolgozzuk. Ha már morzsás, akkor egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, szépen elegyengetjük. Kanál hátával lelapítjuk. A sütőpapír lógjon túl, hogy majd a segítségével ki tudjuk emelni a sütit, ha elkészül. Mehet az előmelegített sütőbe, süssük elő, legyen szép színe, de ne barnára... Olyan arany színe legyen.:-)
  2. Közben a többi hozzávalót tegyük egy tálba (kivéve a citrusok héját, én azt díszítésre használtam), és készítsünk belőle "krémet". Azért van macskakörömben, mert nem lesz krém, folyni fog, de ez nem baj. Majd a sütőben szépen összeáll.
  3. Ha az alap elkészült, akkor öntsük a félkész tésztára, és mehet vissza a sütőbe. Jó 30 percig kell sütni, de azért figyeljük!!! Akkor kész, ha a krém még ruganyos, de nem ragad az ujjunkra. Vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni. Most lesz nehéz, mert már megkóstolnánk, de várjunk még!
  4. Ha teljesen kihűlt, készítsünk tejszínhabot a szokásos módon. A habtejszínt alacsony fokozaton kezdjük el felverni, majd apránként adjuk hozzá a porcukrot, majd a vanília aromát. És egy kis trükk, hogy gyorsabban készüljünk el és jó kemény habunk legyen: pár csepp citromlé... De csak óvatosan és ízlés szerint, ki milyen habot szeretne. Én habzsákból nyomtam, ezért kellett kemény, de ha az egészre szeretnénk felkenni, akkor ne verjük túl!
  5. Ha kihűlt, szépen (meleg vízbe mártott késsel) vágjuk fel. Én 22x33-as tepsit használtam, annál a legjobb, ha 3x6-ra osztjuk. És jöhet a habzsák. Mindegyik tetejére nyomjuk szépen habot, majd a lereszelt citrus héjakkal szórjuk meg!
  6. Voilá... Finom, frissítő ízű! 
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22x33 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 451
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéjas Kávé

Mióta szakács: 2013.02.09.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos pie, citromkocka tejszínhabbal, tejszínhabos pite

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

778
finomliszt 250 g
vaj 175 g
porcukor 80 g
tejföl 1 dl
tojás 4 db
cukor 250 g
1 kávéskanál
citromlé 2 citromból nyert
narancslé 1 narancsból nyert
habtejszín 2 dl
porcukor 3 csapott ek
vaníliaaroma 1 kávéskanál